Диего Галдино ще пише роман с главна героиня българка, обяви пред българския си издател италианският писател при заминаването си от България.

Диего Галдино, автор на романтични истории и барист, гостува в страната ни по покана на ИК „Кръгозор“. Той направи турне в четири града – София, Велико Търново, Стара Загора и Пловдив.  Навсякъде беше посрещнат от почитателите си с голямо вълнение. Разговорите за любовта, хубавото кафе и Рим – основни теми в романите на Галдино,  бяха изключително емоционални.

Изненади очакваха писателя във всеки град. В София в Книжен център „Гринуич“ той се срещна със своя стара позната  – българка, която при пътуване до Рим специално е отишла в кафенето, където работи Диего Галдино, за да пие кафе, приготвено от него, и да получи автограф.

Във Велико Търново домакините от Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ му подариха графика с изглед от града. В Стара Загора преводач по време на срещата в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ беше оперната певица Мария Клинчева, една от емблемите на старозагорската опера, живяла и работила дълго време в  Италия. Тя сподели, че всички италианци са оставяли много хубави спомени в живота й, но Диего е надминал всички. В Пловдив в книжарница „Хеликон – център“  възхитеният писател падна на колене в знак на благодарност пред дизайнерката на българските му корици и пожела занапред тя да изработва кориците на всичките му книги в Италия и по света.  Тук той помогна  и на една влюбена двойка да изразят с думи любовта помежду си.

Десет от най-запалените почитателки на Диего Галдино спечелиха възможността да се видят с писателя на специални събития в  Le Rose – Bar &Dinner в София и  в пиано бар Arte Hotel  във Велико Търново.  По време на тези много емоционални лични срещи  той  приготви на дамите желаните от тях кафета.

Непосредствено преди отпътуването си Диего подари на една булка новата си книга  „В любовта винаги става така“ с пожелание тя и любимият й да пазят огъня на любовта си вечен.

„ Това пътуване е като една приказка. Завладях сърцата на много хора само защото им разказах лично колко много обичам да пиша, колко обичам Рим и колко обичам любовта.  Имал съм  представяния в Полша, Германия и Испания, но това, което ми се случва тук, е като сън с отворени очи,  сън, който не искам да свършва. България ми даде най-красивото и най-щастливото  литературно преживяване в живота ми. Връщам се в Италия по-силен и по-уверен като писател. И за пръв път се прибирам в Рим не защото ми липсва,  а защото трябва.“

Думата, която писателят определи като символ на гостуването му, е „прегръдка“ . „За мен България е като едно човешко същество, което ме дари с голяма топла прегръдка.“

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара