Ресторант „Миразюр” в град Ментон, на Френската Ривиера беше обявен за най-добрия в света на церемония в Сингапур.

Той предлага кухня, вдъхновена от морето и планините, и ястия, приготвени с продукти от собствените си градини.  През 2018 година „Миразюр“ бе на трето място в класацията на 50-те най-добри ресторанти в света, която се прави от британското списание  „Restaurant“ след анкета сред 1000 майстор-готвачи, кулинарни критици и експерти от цял свят.

Главен готвач на „Миразюр“ е аржентинецът Мауро Колагреко, а много от служителите му – италианци.

След направени промени в регламента тази година, ресторантите, които преди са били начело, вече не подлежат на разглеждане за годишната класация. Бившите първенци, сред които миналогодишният „Остерия франческана“ в Модена, Италия, са част от новосъздадената категория „Най-добър от най-добрите“.

Второ място в тазгодишната класация заема обновеният „Нома“ в Копенхаген, Дания. В предишните си „въплъщения“ ресторантът беше първенец през 2010, 2011, 2012 и 2014 г.,

Трети в класацията е „Асадор Етксебари“ в Аспе, Испания. Страната фигурира с още два ресторанта в Топ 10 – „Мугариц“ и „Дисфрутар“, класирани съответно на седмо и девето място.

Единственият азиатски ресторант в челната десетка е индийският „Гаган“ на Гаган Ананд в Банкок, Тайланд. Заведението заема четвъртото място.

Освен „Нома“ още един ресторант в Копенхаген, Дания, намира място в Топ 10 – класираният на пето място „Гераниум“. Осмото се заема от ресторант „Арпеж“ в Париж. Перу – водеща кулинарна дестинация през последните години, фигурира с два ресторанта в Топ 10 – „Сентрал“ и „Майдо“, класирани съответно на шеста и десета позиция.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара