Хитовият рапър Ицо Хазарта ще бъде жури на новия сезон на „България търси талант“ по bTV. За втори път той ще коментира и оценява уникалните качества на стотиците таланти, които ще се качат на най-голямата шоу сцена в страната. Авторът на албума „Неправилен рап“, който взриви меломаните през май, ще се придържа към автентичния си градски, критичен и модерен поглед към богатата палитра от човешки способности.

„Съвременният поет“ ще използва отличния си арсенал от хумор и сатира, за да усмихне и развълнува зрителите на bTV със своя прочит на невижданите способности на претендентите за голямата награда от 50 000 лева.

„Мислех си кое е по-трудно – да оценяваш или да бъдеш оценяван. Но съм много оптимистичен за това, което ще видим ние и зрителите, защото този сезон ще бъде различен“, коментира той. „Има таланти, които дори не съм си представял, че може да съществуват. Лесно е да оценяваш, когато видиш нещо оригинално, представено с увереност. Много е трудно, когато става дума за силно амбициозни родители, които желаят да видят своите деца в ефир и ги окуражават в дейности, в които не са чак толкова добри. Трудно е, защото тогава си в положение да говориш на детето, а ти трябва да говориш на родителя”.

Христо Петров, по-известен с професионалния си псевдоним Ицо Хазарта, е роден на 19 декември 1979 г. в София. Учи първо в 76 ОУ, а през 1998 г. завършва Националната гимназия за древни езици и култури. От 1998 г. до 2000 г. е студент в НБУ, специалност „Публична администрация“, но така и не завършва. През 1996 г. заедно с трима приятели от основното училище създават групата“Ъпсурт“, която в последствие се превръща в най-успешната българска рап-банда от 90-те години до днес. Първият им запис е направен през април 1996 г., а първия си албум издават през 1999 г.

От тогава имат четири студийни албума, от които излизат хитове като „Нон-стоп“, „Чекай малко“, „И твойта майка също“, „3 в 1“, „Колега“, „Втора цедка“, „Звездата“, като всички текстове са написани от Ицо. С групата имат над 2000 концерта и клубни участия в България, Македония, Германия, Англия и Австрия. През 2012 г. Ицо става един от създателите на музикалната интернет-платформа „FACING THE SUN“, която се превръща в най-големия български музикален канал в интернет с близо един милион абоната. През 2014 г. Ицо пуска и първата си самостоятелна песен „Хип-хоп“. В началото на 2019 г. излизат тоталните хитове „Браво“ и „Гладен“, а малко след това Ицо издава и първия си солов албум „Неправилен рап”, с който буквално взривява българската музикална сцена.

Ицо има две дъщери-Аделина и Лора, а дамата на сърцето му от 2008 г. е стилистката и балерина Женя Димова. Всички те обожават семейните пътешествия – както в България, така и из Европа. Ицо обича да спортува, да чете книги, да готви, да яде череши и да се разхожда из природата, понякога в компанията на черния му шарпей Фърги.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара