„Чудото в Поскокова Драга“ пренася читателя в дъното на „змийската” долина, където се е сгушило едноименното селце, съставено от десетина рухнали и обрасли с треволяк каменни къщи с изпочупени керемиди. Тъкмо там се кипри бялата двуетажна къща на Йозо Поскок и четиримата му синове, тръгнали да завоюват заветната си половинка. Този комедиен роман пътуване, населен с отвличания, зрелищни бягства, неочаквана романтика и сурови конфликти, така умело преплита елементи на „далматински уестърн”, водевил и трилър, че няма как да не ви заплени.

Cover-Chudoto-v-Poskokova-Draga

Неусетно сред забавните приключения се промъкват и характерните за автора размисли за сблъсъка между старото и новото, между традиционния свят на мъжете и новия свят на жените, които знаят какво искат и как да го постигнат.

Анте Томич започва литературната си кариера като журналист в хърватския ежедневник „Свободна Далмация“. Първият му сборник с разкази „Забравих къде съм паркирал“  и преди всичко дебютният му роман „Какво е мъж без мустаци” го превръщат в един от най-обичаните, четени и филмирани автори. Следват още сборници с разкази и есета, книги с репортажи и статии. „Чудото в Поскокова Драга“ е най-комплексният му роман, който въвежда в литературната вселена на Томич рода на легендарните Поскоци, герои и в следващата творба на писателя.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара