Три държавни филхармонии обединяват силите си в подкрепа на талантливи деца в неравностойно положение в Първото издание на Международния фестивал на изкуствата „Свети Влас“ 2015, съобщиха организаторите.

Polet1

От 1 до 5 юли Свети Влас ще заживее в духа на класическата музика и балетното изкуство – опера и мюзикъл, джаз, симфонични и камерни вечери, детски концерти, спектакли и изложби.

Polet kym svetlinata

Варненската опера, Бургаската филхармония, Филхармония „Пионер“, балетът на Държавна опера – Русе и детски хор ще предложат тази година на публиката своите виртуозни изпълнения. Специално за фестивала във Влас пристигат световноизвестните солисти Ави Биало-тромпет /САЩ/, Майкъл Уорън-джаз вокал /СА/ и Бен Амоц.

DSC_1629

Международният фестивал на изкуствата „Свети Влас“ се организира от Фондация „Евро Атлантик Арт“. Тя е „рожба“ на български творци и водещи арт мениджъри, които работят в САЩ и Европа.

DSC_1621

Тяхната мисия е да помагат на талантливи деца в неравностойно положение, които желаят професионално да се развиват в сферата на изкуствата. За тази цел, на младежите ще се осигурява обучение от висококвалифицирани педагози от цял свят.

filharmonia_Burgas

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара