Когато момчето порасне и престане да се бои от тъмното, то започва да се страхува от нас, жените. Плашим го с непредсказуемост, откровеност и странни житейски ценности. Противоречията между гласа на инстинкта и гласа на разума разтрисат нервната му система. От момента на възмъжаването той попада под ударите на всевъзможни страхове.

man-324103_640

За да постигнеш хармония с него, напълно достатъчно е да познаваш типичните мъжки фобии, които той смята за неделима част от мъжкото си Аз. Не се мъчи да го ремонтираш, просто се опитай да разпознаваш страховете му и поне да ги отклоняваш в безопасна посока, фобиите му зависят много и от това в каква фаза е връзката му с една жена.

Ухажването

Всеки мъж се прави, че управлява емоциите си по време на любовния период, но това е най-убийственото за неговите нерви време.

ТОЙ СЕ БОИ:

■ от нуждата да направи ИЗБОР. Ако на купон хареса две или три девойки, изпада в паника, че ако посочи една от тях, тя ще го отсече. А онази русата изглеждаше толкова склонна!
■  че ШАНСОВЕТЕ му са нулеви, ако веднага не си се метнала на врата му. Мъжът не подхожда към ухажването с чувство за хумор и често се отчайва още пре¬ди да е опитал.

■ да не бъде ОТХВЪРЛЕН. Дори отявлените женкари се съмняват в своята привлекателност. Затова голям успех имат лекодостъпните и непретенциозни хубавици. Истина е, че с такива дами мъжете рядко започват сериозни връзки, но какво от това.

■ от ГРЕШКА кога точно да сложи ръка на коляното ти, винаги си представя как го отблъскват.

■  ДА СЕ СЪБЛЕЧЕ пред теб! Все едно ще го направи някога, но ще се измъчва от ужасни мисли – колко му се вижда биреното коремче или колко са му хилави бицепсите. Свитото му сърце предчувства как ще избухнеш в смях и ще разбиеш мъжествеността му на пух и прах.

■ от ОТГОВОРНОСТ. Затова мигом се изпарява, нищо че преди минути те е събличал с чувство. Не звъни цяла седмица, просто се бои да не се привърже. Това е една от най-ненарушимите мъжки фобии.

Вече сте заедно

Той вече е получил това, което иска, и е по-уверен. Ходили сте по ресторанти, на кино, на гости, на екскурзия. Вече се е решил да живеете заедно. Именно това обаче го кара да се съмнява в целесъобразността на ситуацията.

ТОЙ СЕ БОИ:

■ че ще го накараш веднага да решава „женим ли се, или не“.

■ че ще ограничиш свободата му.

■ че „ужасният“ му навик да ходи гол из къщи и да си събува чорапите под леглото ще те отблъсне.

■ че ще настояваш да купувате предмети, за които не е готов мо- рално, а и материално.

■ че ще се държиш зле с приятелите му.

■ че отношенията ви ще станат стандартни – той ще се връща уморен от работа и ще те намира по пеньоар до печката.

■ от твоите родители! Винаги ще ги смята за необективни и ще мисли, че те настройват против него.

■ че ще претендираш за парите му. Това е винаги актуална мъжка фобия, особе¬но за по-имотните мъже.

■ че ще поискаш дете, а той още не е готов. Да го поставиш пред свършен факт не е най-доброто решение.

■ че ще му създаваш чувство за неизпълнен дълг. По-добре не му повтаряй до втръсване, че не те извежда, че не каните гости, че не ти носи цветя. Ефектът винаги е обратен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара