„Вечен град“ е новият криминален роман на популярния български писател и журналист Богдан Русев.

Запознайте се с тандема Филипова/Бързаков – психоложка с възмутително новаторски подход и барман със смущаващо високо IQ, които се оказват въвлечени в разследване на няколко

подозрителни самоубийства.

Пловдив – европейска столица на културата Древен град, привличащ туристи с хилядолетната си история и инвеститори – със завидния си рекламен потенциал. Инвеститори като фондация „Вечен град“, на която бившият шампион по спортна стрелба и настоящ барман Бързаков едва ли би обърнал внимание, ако не беше обвързан с една определена жена.

Заради Савина и тежкия развод, през който е преминала, Бързаков се озовава в кабинета на доктор Агнес Филипова, където приема предложението на психоложката – да наглежда пациентката ѝ, за да ѝ помогне да се справи с тревожното

усещане, че някой я следи.

Задачата е лесна предвид факта, че барманът и Савина вече имат връзка. Но не трае дълго. Няколко дни по-късно Савина е открита мъртва в дома си. Бързаков и Филипова не приемат становището, че смъртта ѝ е следствие от грабеж, нито са склонни да вярват на полицията, затова започват свое разследване. Но вместо да намерят убиеца, двамата се оказват въвлечени в опасна игра, в която друг дърпа конците.

А броят на жертвите се увеличава и макар отстрани случаите да изглеждат като самоубийства, Бързаков и Филипова знаят, че съвпаденията са твърде много. Някой съзнателно застрашава не само работата на доктор Филипова, но и живота ѝ, само че кой и защо? Докато градът под тепетата спи, на един от неговите хълмове се решава съдбата на трима души. И единствено „Вечен град“ ще определи кой ще живее.

Завладяващ, заплетен, непредсказуем, новият криминален роман на Богдан Русев – „Вечен град“,  въвлича читателите в свят на алчност, завист и пари и ги прави част от сложна схема, в която един от играчите винаги е с ход напред. Някъде между древните руини и забързаното движение по улиците на Пловдив, през които ни прекарва героят на Русев, изпълзяват призраци от миналото. Всеки знае, че отмъщението е ястие, което се сервира студено, а в случая е подправено с тайни и лъжи, които плетат тънка мрежа и оплитат читателя. Хипнотизиращият сюжет и увереното писателско перо на Богдан Русев превръщат „Вечен град“ в книга, от която не можеш да откъснеш очи. Защото едно мигване е способно да промени хода на историята и да осветли неясните силуети на убиеца и жертвата.

За автора:

Богдан Русев e писател с повече от 15 романа и сборници с разкази, автор е на повече от 30 книги-игри и е преводач на десетки класически и съвременни произведения от най-популярните британски и американски автори.

„Вечен град“ е първият му съвременен криминален роман за Пловдив.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара