Любовта към Бет Харт е категорична. Както е категоричен нейният нечовешки и необуздан глас – съчетаващ най-дълбоката драма и най-голямата благодарност. Феновете на Бет Харт по цял свят са безрезервно влюбени в нея. „Аз не слушам Бет, аз чувствам Бет”, казват те. А който не я познава и я види за първи път на сцената, остава като поразен от мълния, приема я дирекно в сърцето си. Но не като влюбване. А като най-силната, безрезервна, драматична и фатална любов. Това е връзка завинаги!

Започнала да свири на пиано на 4 години. След като чула „Лунната соната” на Бетовен, вкъщи сама налучква нотите и я свири в продължение на месеци. Оттогава пианото става нейн спътник, бягство и спасение. Придружава я в най-тежките болки и падения до най-голямата радост от живота и триумфи. В последния си албум War in My Mind Бет сама акомпанира песните си на пиано. А на сцената те са съвършеното единство – уникалният глас на Бет и пианото на Бет.

„В нея са се вселили Джанис Джоплин и Тина Търнар едновременно”, казва за нея звездният китарист Джо Бонамаса. Той и други легенди на китарата като Слаш, Джеф Бек и Бъди Гай споделят сцената с нея и избират нейния уникален тембър да придружава техните китари. Така Бет заедно с Джо Бонамаса създават едни от най-великите кавъри на легендарни блус и рок парчета  на Led Zeplein, Тина Търнар, Ета Джеймс, The Rolling Stones. А общият албум Бет и Джобонамаса от 2018  “Black Coffee” директно застава начело на класацията на Billboard.

Beth & Joe – I Love You More Than You’ll Ever Know – Live in Amsterdam

Номинирана е за Грами заради необичайния й тембър, станал емблема на цяло поколение почитатели на блуса, рокендрола и R&B и джаза. За нея употребяват всякакви суперлативи – „музикално чудо”, „ненадмината рок звезда”. А за последния й албум американската критика я определя като „един от най-добрите вокалисти на нашето време”.

Но това не изчерпва явлението „Бет Харт”. Силата на Бет е в нейното присъствие на сцената и безкрайното отдаване на публиката – като интимен акт между нея и всеки един нейн почитател. Като за първи и за последен път. Всеки път, на всяка сцена – от най-големите Royal Albert Hall и Раймън Аудиториум, които тя пълни догоре….до НДК.

Beth Hart – Caught Out In The Rain 

Но големите аудитории изчезват и връзката отстава между теб и Бет – от първата до последната нота. Такава е бурята от емоции, драстичния й тембър, който те заковава директно в сърцето и необичайната й откровеност. Бет Харт не само пее. Тя чувства и прави музика с цялото си тяло, като правенето на любов, дори като най-див и безпаметен секс. Затова и на сцената фотографията трудно я лови – не е способна да обхване вселената от емоции.

И ако не сте виждали мъже да плачат, то точно това се случва на концертите на Бет Харт!

Типична американка, директна, брутална, натурална. Откровена до болка и разказваща себе си – и на сцената, и в музиката, която сама пише – от Love is a Lie и Your Heart Is Blask As Night до благодарните Thankful и Let It Grow. За последния си албум нарочно се снима без грим – такава каквато е – жена на 47. Интервютата й разтърсват и разкъсват – Бет споделя с всички най-големите си болки и падения – от алкохолизъм, наркомания, насилие и травми в детството, биполярно разстройство до изцелението и вярата в Бог. И е чудно как може Бет Харт да съществува в противоречие на всички стандарти и закони на музикалната индустрия?!

Елате на концерта й на 10 декември в Арена Армеец и ще разберете!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара