Проф. д-р Юджел Караман, известен с успехите си в инвитро оплождането и прилагането на ендоскопска хирургия в лечението на безплодие, ще консултира безплатно двойки с репродуктивни проблеми в София на 19 и 20 ноември 2019 г.

Проф. Караман е един от първите лекари в света, които прилагат инвитро оплождане, а хирургичният му опит включва над 30 000 лапароскопски и хистероскопски операции в Белгия, Великобритания и Турция, довели до положителни резултати. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ – официален представител за България на основаната от проф. Караман клиника Brüksel IVF and Women’s Health Center в Турция.

Проф. Юджел Караман е роден в Турция, където завършва висше медицинско образование. Впоследствие заминава да специализира акушерство и гинекология в Брюксел, където остава да практикува в продължение на дълги години. Участва в първите извършени процедури за инвитро оплождане в Брюксел, усъвършенства уменията си в гинекологичната хирургия и е един от пионерите и първите последователи на

много нововъведения в тази област.

През 2008 г., след 30 години практика в реномирани лечебни заведения в Белгия и Великобритания, проф. Караман се завръща в родината си, където основава своя клиника – Brüksel IVF and Women’s Health Center. Днес клиниката е референтен център за сложни ендоскопски операции, към която се обръщат за съдействие както пациенти от цялата страна, така и лекари от много лечебни заведения.

В едно свое интервю, малко след завръщането си в родната си страна, проф. Караман шокира с твърдението, че около половината от извършваните инвитро процедури в Турция са ненужни. При много от двойките, които правят многократни безуспешни опити за инвитро оплождане,

неуспехът се дължи на проблем в матката,

тръбите или яйчниците на жената, който може да бъде отстранен хирургично и след това да се постигне бременност по естествен път, обяснява специалистът. Той твърди, че повечето жени с множество неуспешни опити, които се обръщат към него, не са преминали хистероскопия или тя е била извършена неправилно. Ръководеният от проф. Караман център е единственият в Турция, който прилага лазерна лапароскопска хирургия.

В клиниката се прилагат и най-новите методи при инвитро оплождане. Сред последните нововъведения е техниката ROSI, която е надежда за двойки, при които безплодието се дължи на мъжки фактор и е налице пълна липса на зрели сперматозоиди при мъжа. В такъв случай може да се приложи ROSI или инжектиране на кръгли сперматиди. Техниката е сравнително нова, в момента се усъвършенства, а Brüksel IVF and Women’s Health Center вече регистрира първа успешна бременност след прилагането на метода.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с проф. Юджел Караман на 19-20 ноември в София трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят медицинските документи, с които разполагат до момента.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара