Кипърският латино гуру Памбос Агапиу ще танцува този уикенд в Боровец едновременно с още 5000 салсероси от различни точки на света. Целта е поставянето на балкански рекорд за групово изпълнение на салса.

Balkan Salsa Congress 2014 (11)

В опита за рекорд ще се включат световни и европейски шампиони по латино танци от страната и чужбина. Маратонът ще се случи в рамките на Деветия Балкански салса конгрес в зимния курорт от 23 до 25 октомври. Местата във всички хотели в Боровец са продадени месец напред за латино събитието. Очакват се пет хиляди последователи на латино културата да пристигнат в курорта.

Balkan Salsa Congress 2014 (35)

За девета поредна година Боровец се превръща в най-горещата точка на Балканите, за да приюти международната тридневна салса фиеста, организирана ежегодно от школата на Памбос Агапиу.

Balkan Salsa Congress 2014 (37)

През последните години популярността на събитието излезе извън границите на полуострова и вече посреща салсероси не само от съседни страни, но и от цяла Европа. А с всяка изминала година броят на гостите се увеличава. Идеята на конгреса е чрез танца да обедини почитателите на салсата в 72 часов нестихващ маратон сред природата.

Balkan Salsa Congress 2014 (10)

„Досега не е поставян рекорд за групов салса танц, надявам се да имаме хубаво време, но дори и да вали сняг, ще е още по-страхотно. Балканският салса конгрес вече години на ред рекламира България като най-желаната топ латино и ски дестинация. Щастлив съм, че чрез нашите латино фестивали популяризираме имена България, която е моята втора родина “, споделя Памбос.

Balkan Salsa Congress 2014 (19)

Фиестата ще се вихри в седем зали с различно тематично звучене. Изявени артисти от европейската латино сцена ще потопят гостите в магията на салсата чрез жива автентична кубинска музика. Организаторите от Pambos Dancing Center ще изненадат салсеросите със завладяваща жива музика и оркестър.

Balkan Salsa Congress 2014 (9)

Уъркшоп занимания по бачата, кизомба, кюбан, танго, афро, регетон с изтъкнати международни инструктори, денонощни танци и празнично настроение очакват всички участници в конгреса.

Balkan Salsa Congress 2014 (29)

Организаторите са се погрижили и за транспорта до Боровец в удобно за феновете време.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара