Популярният в редица държави хитов формат „Мама готви по-добре” ще направи своя телевизионен дебют в България на 15 февруари от 18.00 часа по bTV. Човекът, който всеки делничен ден ще става пряк свидетел на най-забавните семейни взаимоотношения и ще наблюдава отблизо уменията на участниците в кухнята е водещият Александър Сано. Какъв вкусен резултат ще постигнат децата под инструкциите на своите майки пък ще оценява Шеф Ивайло Петков, познат на зрителите от друг кулинарен формат на bTV – “Lord of the Chefs”.

Sano_Chef Petkov

„От много време не съм се забавлявал така истински, както по време на снимките на шоуто. Не съм подозирал, че може да бъде толкова приятна емоция да готвиш с мама. От това шоу научих едно – домът е там, където е кухнята, а в кухнята винаги е мама!” – споделя водещият Александър Сано.

„Това е сблъсък на семейни рецепти. Кулинарните тайни на всяка фамилия ще бъдат подложени на изпитание. Семейната чест в кухнята е заложена на карта” – разкрива пък Шеф Петков и допълва, че в предаването ще се търсят домашни рецепти, а не толкова гурме ястия.

В горещата семейна игра „Мама готви по-добре”

два отбора, съставени от майка и нейното пораснало дете,

се състезават последователно на една от най-оспорваните сцени – готварския плот, за да се преборят за благоволението на съдията и финансовата награда. Наред с това те ще бъдат изправени пред неумолимо изтичащите минути, които във всеки епизод ще бъдат съобразени с времето, необходимо за обработване на „тайната съставка”, която ще бъде в основата на мамината рецепта. Уловката се крие в това, че само детето има право да готви, а неговата майка да го напътства и съветва. Когато ситуацията в кухнята стане напечена и детето има нужда от

помощта на мама, тя може да му я окаже

като  натисне своя „паник бутон”. Рискът в намесата на мама се крие в това, че времето за приготвяне на храната ще се съкрати наполовина, докато тя не излезе от кухнята отново.

Семейното състезание има амбициите да предложи на зрителите много забавление, защото няма нищо по-интересно от взаимоотношения между една майка и порасналото й дете в кухнята. „Мама готви по-добре” е възможност за деца и родители да създадат нов незабравим общ спомен, да се преоткрият и да увековечат рецептата на някой любим роднина, споделяйки я с цяла България. Това е шоу, в  което всеки зрител може да „открадне” неповторима семейна рецепта, която след време да завещае на своите деца. Шоу, в което емоциите ескалират в кулинарни страсти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара