Любимците на българска публика, балет „Тодес” идват в България през март за 13-та поредна година по покана на DEGRIS EVENTS. Двучасовата програмата “Мы” е съкровищница на уникални танцови номера, изпипани до съвършенство през 30-годишната история на  феноменалния балет “Тодес”.  “Мы” – това са неспирно преливащи емоции, вибриращи, като оголени нерви с красиви и сложни хореографски похвати. Танци, в които като в безбрежен океан са разтворени нашите желания, страсти и мечти и преди всичко на свободата на човешкия дух.

13 а

Този път “Тодес” канят публиката и в интимния си свят, за да покажат какви са те на сцената и зад кулисите с посланието “Това сме НИЕ”.  Много от тях са женени, някои вече разведени, някои имат деца, а други все още са такива.

16а

“Тодес” винаги са се отличавали с уникална хореография и неподражаем стил. Балетът обединява в  хореографията си – класика, хип–хоп и модерен балет. Някои от танците, които ще покажат на българска сцена са: “Пеперуда” – танц, в който солистката лети над земята, изпълнявайки сложни, акробатични елементи със завидна лекота и грация, докосвайки пода само за 30 секунди; “Восъчни фигури” – този танц кани зрителите в музей на восъчни фигури, които оживяват след като стрелките на часовника стигнат полунощ.

77е (2)

Култови исторически фигури – като Иван Грозни и Хитлер – ще накарат всички да ахнат не само заради прилката на образите, но и с помощта на впечатляващи хореографски решения. Балетмайстор и постановчик на „„Мы”” е Алла Духова.

3т

Балетът ще бъде ще представи програмата си на 24 март в София,на  25 март в Русе и на 26 март във Варна.

Балет „Тодес”, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия, е създаден през 1986 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др.

4г

Името на балета – „Тодес” идва от един от най-опасните елементи във фигурното  пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали  французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара