През 2016-та светът отбелязва четири века от смъртта на Шекспир, а НДК и кино “Люмиер” ще почетат този юбилей с различни прожекции през цялата година.

Шекспировата „Зимна приказка“ще оживее в кино „Люмиер” с пет ексклузивни прожекции през февруари и март тази година. Това е единственото място в България, където заснетата постановка ще може да се види!

THE WINTER’S TALE

Прожекциите се осъществяват, благодарение на филмовата компания Picturehouse, която разпространява по целия свят спектаклите на театралната трупа на популярния актьор и режисьор Кенет Брана (Kenneth Branagh Theatre Company Live), посветила репертоара си на пиесите на Уилям Шекспир, поставени на сцената на лондонския Garrick Theatre.

Красиво направената “Зимна приказка” е с режисьори Роб Ашфорд и самият Кенет Брана, а в главните роли блестят имената на актьори като Джуди Денч и Кенет Брана81-годишната Денч  демонстрира брилятна актьорска игра и както винаги – неподражаема висока класа.

Най-мистичната и романтичната от пиесите на Шекспир е за цар Леонт, който изглежда има всичко – сила, богатство, любящо семейство и приятели, но ревността му го довежда до верига от събития с трагични последствия…

BTL_WintersTale_PortraitImage

“Зимна приказка” е и последната творба на Шекспир, прощаването му с театъра.  Трагикомедията (определяна и като романс) за обсебване и изкупление можем да видим в “Люмиер” на датите: 18 февруари, 27 февруари, 28 февруари, 7 и 9 март.

Времетраенето на продукцията е три часа с антракт между първа и втора част. Цената на билетите е 12 лв., намаление за пенсионери и учащи – 10 лв.

Предварителната продажба на билети се осъществява на касите на Билетен център – НДК, а един час преди съответната прожекция – и от касата на кино “Люмиер”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара