„Жените сме повече като ловците. Не стреляме, преди да сме взели жертвата на прицел.


Мъжете от своя страна приличат на рибарите – хвърлят въдицата и чакат  да видят какво ще хванат.“, казва една от създателките на новата мобилна апликация за запознанства Muapp Марта Николас  по време на Unleash, тридневно събитие в Мадрид, на което своя опит споделят някои от най-успелите хора под 30-годишна възраст в света.

Тя създава  „апликация за запознанства, в която жените играят с предимство“, заедно със своята съдружничка и приятелка Лусия Чавари. Те казват, че предлагат по-добро решение за жените, които в момента са само 35 процента от потребителите на подобни услуги, най-популярна от които е Tinder.

Една от най-забележимите разлики е, че в Muapp мъжките профили трябва да бъдат „одобрени“ от дами. Освен това апликацията „издава“ мъжете с колко други жени чатят в същото време. Реално контактът започва, когато два профила се харесат взаимно и се match-нат. Така се намаляват до минимум основните негативни страни на други подобни апликации, в които жените (повече от мъжете) губят много време в прехвърляне на понякога отблъскващи ги профили или в чатене с мъже, които не търсят същото като тях.

Според създателките на Muapp това се дължи до голяма степен и на факта, че „жените са по-взискателни и харесват един от десет мъже, докато мъжете харесват всяка втора жена“.

В Muapp потребителите са наполовина мъже и жени, а 52 процента от виртуалните свалки завършват с реална среща.

Марта/28/ и Лусия /29/ са завършили съответно бизнес администрация и телекомуникации. В момента в екипа работят общо шест човека, четири от които са жени. В полза на добрите прогнози за проекта им като бизнес  са статистиките, че „петдесет процента от хората са необвързани, а използването на мобилни апликации за запознанства е скочило три пъти за последните две години до близо сто милиона в цял свят“. Muapp вече може да бъде свалена безплатно в мобилната операционна система iOS, а скоро се очаква да бъде пусната и версия за андроид.

Muapp.me

Facebook Twitter Google+

0 Коментара