Яйчен крем

Приготвяне

Един белтък от прясно кокоше яйце се разбърква добре с 6 равни чаени лъжички пудра захар и сока от 1 лимон.

Как се приема

Сутрин, обяд и вечер 30 минути преди ядене се взема по 1 супена лъжица (за деца по 1 чаена лъжичка) от сместа.

Отвара

Приготвяне

Една кисела ябълка се нарязва на парчета. Добавят се 2 супени лъжици листа от дива ягода и 1-2 супени лъжици чист пчелен мед. Тази смес се заварява в 600 мл вода, оставя се 10 минути да ври на тих огън и като изстине, се прецежда.

Как се приема

Десет минути след сместа (сутрин, обяд и вечер) се пият по 75 мл (дозата за деца е наполовина). Непосредствено преди пиене се засилва с малко лимонов сок.

Медена смес

Приготвяне

500 г чист пчелен мед се заварява 10 минути на бодна баня и после се разбърква със сока от три лимона.

Как се приема

Два часа след ядене (сутрин, обяд и вечер) се взема по 1 супена лъжица (дозата за деца е наполовина).

Процедури

Вечер преди лягане

Парен компрес на шията с торбички от тънко хасе, напълнено с търпимо гореща готварска сол. Държи се 10 минути.

След компреса – гореща солена баня на краката до под коленете.

Еднократно изтриване на сливиците и гърлото с памук, натопен с лимонов сок; или сок от кромид лук, поръсен с малко нишадър на прах.

Допълнителни процедури при висока температура

Два часа след ядене да се пият по 75 мл (за деца наполовина) отвара от бял равнец (1 супена лъжица се запарва с 300 мл кипяща вода, ври 5 минути и като изстине, се прецежда).

След всяко ядене и няколко пъти между храненията да се прави гаргара с отвара от листа от малина (15 листа се варят в 300 мл вода и се прибавят по 1-2 супени лъжици пчелен мед и оцет); или със солена вода (в 1 чаена чаша преварена вода се слага 1 чаена лъжичка сол); или с гореща лимонова вода.

Шията да се налага с торбичка от марля, напълнена с топъл, твърдо сварен белтък от яйце, настърган и поръсен с 1 чаена лъжичка пудра захар.

Разтривка със смес от 1 пресен белтък от кокоше яйце, 1 супена лъжица ракия, 2 супени лъжици оцет, 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат и 1 чаена лъжичка счукан чесън, последвано от сухо увиване за по-добро изпотяване.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара