Биоенергетиката, модерно направление в астрологията, разглежда взаимодействието между физика, психика, дух и посочва подходящото според звездите занимание, което гарантира тонус, физическа сила и висок мисловен потенциал. Това занимание е различно за всеки зодиакален знак. Прилагането му и ефектът от него съставят т.нар. биоенергетична карта. Тя отразява възможността представителите на съответната зодия да се възползват от добрите периоди и да заобикалят трудностите. Ето звездната рецепта за здраве и тонус на ТЕЛЕЦ.

Той е подвластен на планетата Венера, но с най-голяма сила в него се излива енергията на Земята. Вторият поред от дванадесетте астрологични знака разгръща в пълна сила енергията на своя елемент „земя“.

За разлика от останалите два земни знака – Дева и Козирог, Телецът истински се радва на природните дарове и е в състояние да се придържа към т.нар. природосъобразни начини на живот и хранене.

Затова жизнените сили и доброто самочувствие на родените под знака Телец могат да бъдат поддържани с един малко необичаен, но изключително резултатен вариант на разтоварващо хранене. Важното при него са не качеството и количеството на храната, а отношението към нея, възприемането й чрез сетивата и нервите и чак след това – чрез храносмилането. Това може да се постигне с помощта на стария, изпитан метод на северноамериканските индианци.

За тях храненето е вид медитация. Чрез нея те се стремят да хармонизират протичането на два противоположни процеса: външното приемане на храната с нейната вътрешна обработка. За да подобри своето здравословно състояние, според техните виждания човек трябва всеки ден да прилага техниката на медитиране по време на хранене.

Разбира се, най-добрият вариант е съветите и съпътстващите ги упражнения да бъдат използвани при всяко хранене. Но като начало е достатъчно новото отношение към храненето да се тренира по веднъж на ден.

  • Замислете се какво дължите на природата, поднесла своите плодове на вашата трапеза, и се придържайте към правилото да ги консумирате по начин, който допуска само лека термална обработка. Забравете препържените и прегорелите меса. Помислете за пътя на храната от недрата на земята до вашата трапеза, за енергията, която те носят.
  • Наслаждавайте се на храната и на самия процес на хранене. Не бързайте. Трябва да усетите всичко, с което тя ви примамва – форма, аромат и вкус.
  • След като завършите храненето, помислете дали то е удовлетворило всичките ви сетива. Дали не е останала незадоволена някоя от претенциите на вкуса, обонянието ви. Не пресмятайте количеството и не бройте калориите!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара