H&M за първи път стартира своята глобална инициатива за събиране на дрехи (Garment Collecting) през 2013-а и оттогава насам компанията е събрала повече от 40 000 тона текстил. Клиентите могат да донесат всякакви нежелани дрехи и текстил, без значение от тяхната марка или състояние, до произволен магазин на H&M целогодишно. Целта на кампанията е да се увеличи количеството събрани дрехи, ежегодно, така че да се достигне до обем от 25 000 тона на година до 2020.

H&M-Bring it_campaign1

Ново видео, режисирано от Кристал Мосел, промотира актуалната кампания за събиране на дрехи, наречена Bring It, която стартира глобално на 26 януари на hm.com. Кампанията цели да повиши осведомеността относно необходимостта от рециклирането на дрехи. H&M се стреми да затвори производствения цикъл на модата, като предоставя на клиентите си лесно решение – да предадат своите нежелани дрехи, така че те да бъдат рециклирани или използвани повторно чрез инициативата за събиране на текстил. По този начин, по-малко дрехи отиват на сметището.

Видеото към кампанията Bring It разкрива пътя, по който преминават старите и ненужни дрехи, след като са били събрани в магазина. Чрез различни истории, то илюстрира как продължителността на живота на една дреха може да се увеличи, за да остане тя колкото се може повече в употреба.

H&M_Bulgaria-Bring it_window_2

Вдъхновени от кампанията Bring It, H&M България, в колаборация със студентите от Магистърска програма „Мода и бизнес стратегии“ в НБУ, създаде арт инсталация на витрината на магазин H&M бул. Витоша 6. Специалната витрина показва модерния прочит на студентите, ръководени от преподавателя Николай Пачев, как дрехите могат да имат нов живот, намирайки правилното приложение. Инсталацията е изработена изцяло от дрехи, върнати за рециклиране и може да бъде видяна до 5 февруари.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара