Виртуозите на Миланската Скала, едни от най-талантливите инструменталисти в света, ще свирят в София . На 27 март зала 1 на НДК посреща фантастичните концертмайстори и солисти в оркестъра към миланския оперен театър и филхармония, а с тях свири и българка.

Evgenia Staneva 1

Българската звезда в съставя на Виртуозите е цигуларката Евгения Станева, която свири е до елитните музиканти на Миланската скала от 2003 г. Тя завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив. Станева продължава образованието си във Виенския музикален университет под ръководството на професор Михаел Фришеншлагер. Българската гордост в състава на Миланската скала специализира в музикалната консерватория Тибор Варга в Сион, Швейцария с професор Варга и професор Франческо Де Анджелис, който също идва в София със състава на  Виртуозите на Миланската Скала  като техен водач и соло цигулка.

Evgenia Staneva 2През 2003 г. Евгения Станева получава отлична диплома и почетна грамота и от Консерваторията „Бруно Мадерна“ в Чезена, Италия. След това, завършва магистратура в Консерваторията „Джузепе Верди“ в Милано в класа по цигулка на професор Джиджино Маестри и стартира кариерата си в прочутия оперен и филхармоничен оркестър на Миланската скала, където през 2007 на конкурс с международно участие, печели и постоянна позиция.  Талантливата цигуларка очаква гостуването в София през март с нетърпение и определя свиренето пред родна публика като „по-вълнуващо и по-отговорно“ от всеки друг път.

Virtuozi2

Българските почитатели на класическата музика посрещат прочутите музиканти от един от най-елитните оперни театри в света – Виртуозите на Миланската скала на 27 март 2017 в 20:00 в зала 1 на НДК. Концертът на впечатляващите музиканти, е първи за България в този формат, в който елитните инструменталисти, ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори. Водач и соло цигулка на оркестъра е прочутият Франческо Де Аджелис, а солист на виолончелото – Сандро Лафранкини. Програмата за предстоящото събитие включва перфектно селектирани композиции от Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини.

Билетите за концерта, организиран от Germi Art&Entertainment са на цени от 50 до 100 лв.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара