Сър Елтън Джон  призовава за бойкот на модната марка Dolce & Gabbana. Той разкритикува дизайнеритете, след като в интервю за италианското списание „Панорама“ двамата нарекоха децата, родени чрез метода ин витро, „синтетични“.

Elton-John

Британският певец и съпругът му Дейвид Фърниш имат две деца, родени от сурогатни майки. Сър Елтън Джон изригна срещу Доменико Долче и Стефано Габана заради отхвърлянето им на еднополовите семейства и използването на медицината за лечение на стерилитета.

elton-john-oscars-2015

„Как смеете да наричате красивите ми деца „синтетични“, написа Елтън Джон в Instagram.
„И как не ви е срам да сочите осъдително с малките си пръстчета срещу ин витро – чудо, което позволи на легиони любящи хора – както хетеросексуални, така и гей – да изпълнят мечтата си да имат деца. Вашето архаично мислене е изцяло извън времето, точно каквато е и модата ви. Никога повече няма да нося Dolce & Gabbana. #BoycottDolceGabbana.“

Бизнес партньорите Доменико Долче и Стефано Габана, които са гей и бяха двойка в продължение на 23 г. – до 2005 г., когато скъсаха, са отхвърляли еднополовите бракове и в миналото. В интервю за списание „Панорама“ този уикенд те обявиха още, че не са съгласни и с идеята за гей семейства с деца.

Стефано Габана добави: „Семейството не е прищявка. В него има свръхестествено чувство за принадлежност.“

„Ние сме против гей осиновявания“, казват дизайнерите. „Единственото семейство е традиционното. Без химични потомци и матки под наем. Животът има своя естествен ход и има неща, които не трябва да се променят.“ Доменико Долче смята, че децата трябва да бъдат резултат от любов. „Вие сте родени от майка и баща – или поне така би трябвало да бъде. Наричам децата, резултат от химия, синтетични деца. Наети утроби, избрана по каталог сперма.“

domenico-dolce-et-stefano-gabbana

В интервю през 2006 г. Габана разкри, че и той е разговарял с жена, която да стане майка на негово дете, но заяви, че се е съпротивлявал на идеята. „Аз съм против това едно дете да расте с двама гей родители“, каза той. „Едно дете се нуждае от майка и баща. Не мога да си представя моето детство без майка ми. Аз също вярвам, че е жестоко бебето да бъде взето от майка му.“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара