85447a_2e12692d1eeb40a5bc227f358adff86a_jpg_srb_p_450_250_75_22_0_50_1_20_0

Основен акценти в тазгодишната програма на Празниците на Изкуствата Аполония ще е отбелязването на 100 години българско кино. Фестивалът ще се проведе от 28 август до 5 септември в Созопол.

В първия ден на сцената на Амфитеатър Аполония ще прозвучи музика от любими български филми – Адаптация, След края на света, Крадецът на праскови, Таралежите се раждат без бодли, Козият рог, Осъдени души и много други са само част от произведенията, включени във филмовата сюита. Новият аранжимент на музиката е направен от Живко Петров. Изпълнители са музикантите от Арена Оркестра с концертмайстор Пламена Жекова и солистите Димитър Семов, Мирослав Иванов, Росен Захариев и Димитър Карамфилов.

Друг акцент от програмата на Аполония ще е срещата-разговор Цената на успеха, която се провежда за четвърта поредна година. Кристина Грозева и Петър Вълчанов, Мариус Куркински, Юлиан Константинов, Албена Данаилова и Пламена Мангова ще споделят мисли за истинския успех в изкуството.

В програмата са включени още някои от най-интересните събития от културния календар на страната, както и много премиери за фестивалната публика.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара