В телевизионната кухня на 24Kitchen влизат талантът и изключителният усет към красивото на Божана Кацарова, която познаваме като победител в „Мастършеф“ – България, сезон 3. Рецептите ще представят балканската кухня по нов и различен начин – толкова красива, колкото и вкусна.

„Новата балканска кухня с Божана“ поставя акцент върху елемента на изненадата. Предаването ще покаже как да се приготви традиционно меню, което борави с познати и често употребявани продукти, съчетани в неочаквана и разтърсващо вкусна комбинация. 20-е епизода ще предложат напътствия за ефектно презентиране, съвети за подходящо съчетаване на храната с напитка и полезни хитрини за съхранението и подготовка в домашни условия.

Всеки от епизодите ще има специална тема, като някои от тях ще са фокусирани върху определен продукт, който ще видим в необичайни „роли” и комбинации. Други ще са посветени на поводи и празници, за които визията на трапезата е също толкова важна, колкото и неустоимите вкусове в чиниите.

Обаятелната Божана е събрала свои любими рецепти, които ще приготвя от свежи съставки, лесно достъпни на българския пазар във всички сезони.

“Много съм развълнувана, че съм част от кулинарно шоу, което приема и моите рецепти, и моя хумор. Очаквайте предаване, което сбъдва тайния блян на всяка класическа балканска манджа – да бъде толкова красива, колкото и вкусна! Надявам се дори бабите ни да гледат, да цъкат и премигат с умиление, удивление и ново вдъхновение“, сподели водещата.

Предаването „Новата балканска кухня с Божана“ може да проследите по 24Kitchen от 17.11., всеки петък от 13 часа.

С предаването на шеф Божана Кацарова кулинарният канал започва своята регионална инициатива #BalCanDoit, която ще се опита да промени естетиката на традиционните балкански ястия. Какво си представяте, когато чуете съчетанието „балканска кухня“? Гювеч, мусака, сърми, боб чорба, сервирани в глинени гърненца, много хляб, мазнина и люти чушки? Към идеята, че балканската кухня може да бъде атрактивна и разнообразна 24Kitchen призовава да се присъединят всички съмишленици – професионалисти и любители готвачи, кулинари по призвание или по професия, ресторантьори или привърженици на домашни трапези за приятели. София, Любляна и Белград си стискат ръцете, слагат готварските шапки и запретват ръкави с една идея – да поправят славата на регионалните гозби, като снимат атрактивните си предложения и ги качат в социалните мрежи с хаштаг #BalCanDoit!

„Новата балканска кухня с Божана”,  словенската продукция „От градината на масата“ и кулинарни предавания от Сърбия и Турция по тв-канала ще работят за каузата.

Студио „Toчка и точка“ и дизайнерът Рада Дичева създадоха специална чиния за поднасяне на типичните балкански ястия по нов и съвременен начин. Ръчно изработената чиния за презентиране е с изчистен, стилен, деликатен, типично български детайл, заимстван от чипровските шевици. За първи път чинията ще бъде показана в премиерното предаване на 24Kitchen „Новата балканска кухня с Божана”.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара