До 28 ноември тази година “ЛИК” ще бъде домакин на поредната изложба на Иван Додов, чийто престой в слънчева Италия е вдъхновил ярките му акварели.

„Нарекох изложбата си “Светлина”, защото съм рисувал само под открито небе, радвайки се на природата, хората и местата, които ме впечатляваха, докато пътувах. Нито една от картините не е рисувана в ателието ми”, каза самият автор пред многобройните си почитатели при откриването.

Иван Додов е роден, живее и работи  в град София, където завършва Националната Художествена Академия в класа на професор Георги Петров със специалност “Художествено пространствено оформление”. Има над 50 самостоятелни изложби в страната и чужбина от 1989 година насам. Участва в пленери, организирани от “Център по изкуствата” към кметството на гр. Пасау Германия и в ателиетата на СБХ в “Сите Интернасионал дез Арт” в Париж.

Картини на Иван Додов се намират в галерии и колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Холандия. Швеция, Финландия, Унгария, Израел, Гърция, Турция, Полша и  Чешка република.

Всеки, посетил изложбата ще усети светлината, която струи от картините не само заради ярките им багри, но и заради чувствеността на художника, рееща се високо като полет, уловил и поднесъл на зрителя шарената тъкан на живота.

0 Коментара