Хули Леонис е възпитаник на московската Академия по астрология, а акцентът на настоящата му работа е поставен върху вечно актуалната тема за личните взаимоотношения. Индивидуалният му подход се базира на астрологични и психологични познания, както и на изследване на родовата история. Как астрологията може да стане помощник в отношенията ни със света и самите нас, можем ли да бъдем по-откликващи родители, да сме сензитивни и осъзнати за родовата енергия, която тъче нишките на настоящата ни съдба? На тези и още много други въпроси Хули Леонис дава интригуващи отговори в книгите си „Астрология за родители”, „Пътят на душата през зодиака”, „Уроците на Сатурн”, „Луната – нашата истинска същност” и най-новата „Ретроградните планети” (всички от изд. „Апостроф”).

Как човек да живее в хармония със себе си, съдбата си и начертаното от звездите, колко е важно духовното пътуване към същността ни и какво да очакваме през Новата 2019 година. Отговорите от астролога Хули Леонис.

снимки Марина Бянова

Като астролог, вие сте наясно с посланията на звездите в личния си хороскоп – това прави ли живота ви по-лесен?

Винаги съм се интересувал основно от психологичните аспекти на астрологията. Именно в този аспект тя ми дава по-лесно разбиране към другите хора и осъзнаване на мотивацията им. Разбирайки другите, разбирам по-добре и себе си, защото първите „други“ в нашия живот са родителите ни.

Относно прогностичните аспекти на астрологията – те ми помагат по-добре да разбирам кой момент за какво е подходящ, кога да действам и кога не и това е много ценно познание, защото в нашето общество често ни карат да действаме, без да сме напълно готови и осъзнати за процеса, който предстои.

Астрологията е толкова древна наука, но напоследък изживява истински ренесанс. Защо?

Според мен астрологията много се е развила през вековете. Някога тя е тълкувала всичко черно-бяло и ако нещо се е случвало извън социалната норма, то е било винаги лошо. Според мен тя предполага много нюанси и в най-черното може да се открие нещо позитивно и в най-позитивното може да се открие нещо черно.

Астрологията е много сложна наука, която изисква талант, за да бъде разбрана добре. Иначе човек може да има някакво понятие за основните позиции в картата си и тази информация да е достатъчна. В този „Ренесанс” много хора ще я открият отново, а други ще разберат, че не е за тях.

В своята работа правите анализ на родовата енергия. Кои са най-важните въпроси, свързани с нея, и защо тя е толкова важна част от изготвянето на персоналната прогноза на човек?

Тя е важна за изготвяне на персоналния портрет на човек, защото родовата енергия ни съставя, тя е част от нас. Ние отработваме много видове карма – лична, национална, родова. В моето усещане родовата е най-силна, защото това е голямо обещание към цял колектив, което ние сме дали.

Разбира се, че родовата енергия може да се свърже и с прогнозата. Ако в рода ви никога не е имало любов и на нейно място е имало основно бой, насилие и липса на уважение, лесно може да се прогнозира, че вие не познавате любовта и трябва да положите много повече усилия да достигнете до нея, ако изобщо това е целта ви в този живот.

Темата за възпитанието и родителството винаги е „гореща”. Как астрологията може да омекоти често конфликтните отношения между родители и деца – има ли звездни формули за това?

Астрологията е информационен канал. Тя осветява проблема, дава повече информация, а когато човек има информация, това може да е първата стъпка от решаването на един проблем. Ако разбирате начина, по който е конструирана личността на вашето дете, то много по-лесно ще го разберете и приемете. Ще разберете какво носи от всеки родител, какъв товар от родовата карма е поело и това може да ви накара да го уважавате още повече.

Мъжете или жените се доверяват повече на астрологията? Какви теми ги вълнуват най-често и какво е вашето обяснение за това?

Всички се доверяват на астрологията. Жените изглеждат по-смели първоначално, но след това често се плашат и не правят нищо с информацията, която получават. При мъжете е обратно – в началото те много се плашат, но отлично се справят с информацията, която получават.

Има ли рецепта как човек да живее в хармония със себе си, съдбата си и начертаното от звездите?

Разбира се, и тази рецепта се свързва в краткото изречение: „Човек трябва да познава и обича себе си.“ Никой не ни учи да се обичаме, а обществото още от малки ни пълни с псевдоистините си, в които ние се губим. Новата ми книга, която ще излезе около празника на любовта, ще анализира точно темата за любовта.

Вашите книги разнищват доста интригуващи аспекти от астрологията. В една от тях обръщате внимание на пътя на душата. Как човек може да опознае душата си с помощта на планетите?

Планетите са просто инструменти за тълкуване. За мен те са като азбука, която ми говори. С тяхна помощ мога, виждайки рождената карта на един човек, да разбера какво иска душата му, от какво се страхува, от какво има нужда.

Какво търсят днешните хора – рационалния отговор и помощ на астрологията или духовното пътуване към себепознанието?

Стигнали сме до момента, в който ако не предприемеш духовно пътуване към себе си, се губиш и това води до огромна личностна криза. Колективната истина отстъпва все повече място на личната и ще е така и за в бъдеще. Рационалните отговори ги дава обществото и те често са грешни.

Кой е най-ценният урок, на който ви научи астрологията?

Че всеки един човек е важен и има своя път, и това е достойно за уважение, но не е предпоставка за харесване.

Вашата кратка прогноза за новата 2019 година?

Годината ще ни постави в едно ново начало и първо ще ни попита: „Какво научихте от 2018?“. Ако не сте научили нищо, то може да се окаже, че сте на изпит без знания и да ви е трудно. Ако сте учили добре през 2018, то може да имате една лека и приятна година.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара