За поредна година National Geographic WILD посвещава цял месец на големите котки. През февруари ще бъдат излъчени седем премиери, представящи рядко наблюдавано поведение и вдъхновяващи истории за големи котки от цял свят. Всяка година каналът акцентира върху тези величествени създания, за да напомни на хората за трудностите, които те срещат и значението им за планетата. „Месец на големите котки“ започва на 03.02. от 18 часа по National Geographic WILD.

„Раждането на прайда“, от Дерек и Бевърли Джубърт проследява изключителното пътешествие на лъвове, които се завръщат в резерват в Ботсвана. Една женска и нейното малко поставят началото на пълноценен, величествен ловуващ прайд. „Царството на леопардите“ разказва историята на женската Карула, властвала над южноафриканския си дом повече от десет години, и показва премеждията, пред които са изправени наследниците ѝ.

„Сблъсък на тигри“ разказва изумителната история на самоуверена тигрица, която рискува всичко в името на малките си. Тематичният месец продължава с „Човек срещу пума“. Водещият Буун Смит наблюдава как пуми ловуват пингвини в Патагония. И накрая, „Законите на кралицата“ акцентира върху ролята на лъвиците в прайда.

„Месец на големите котки“ е нещо повече от телевизионно събитие: той е продължение на „Инициативата за големите котки“ – дългосрочен проект на National Geographic Society за противодействие на намаляването на дивите популации в природата. Тази глобална програма активно подкрепя полеви проучвания и проекти насочени към опазването на най-великите котки на планетата.

За повече информация за „Инициативата за големите котки“ и възможностите за участие посетете NatGeoBigCats.org.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара