Брой 12 2018

декември 2018

Тема на броя / Коледен лов на златна рибка

На корицата е харизматичната Люси Дяковска и нейната магия! Певицата ще пее за първи път със Софийската филхармония в Зала „България”. Разговорът с нея е за мечти, чудеса и доброта. И затова колко важно е музиката да ни спаси от ерата на мълчанието.

Темата ни на броя е „Коледен лов на златна рибка“.  Вижте историите на Иванка Могилска, Мария Тонева, Емил Спахийски, Васил Панайотов, Георги Томов и Наталия Вучкова.

В рубриката ни „Пари в женски род“ на гости е Надя Кошинска от Fibank,  която разказва как програмата Smart Lady подкрепи 240 жени в бизнеса им.

„Мъжът днес“ е английският учен Блей Уитби, според когото предизвикателството не е да постигнем безсмъртие, а да се справим с човешкото нещастие

Ориана Фалачи – историята на XX век. Разказ от Калин Тодоров.

Хули Леонис за познанието и обичта.

Човешката душа не е обект от национално значение по нашите ширини, казва Веселина Седларска, с която разговаряме за книгата й „Депресията ме обича”.

Ще бъде момче, нали? Бистра Величкова говори за  патриархалния модел в обществото и за дискриминацията на жената още като ембрион.

Вкусът на Коледа с Гергана Янчева.

Здравите черва помагат в битката с аутизма, твърди  Едуард Рослер, който е известен с успешните си терапевтични протоколи за деца в аутистичния спектър.

Богинята „Флора” в градината на червата. Или как да се погрижим за чревната си флора. От Павлина Михайлова. 

Транссибирска одисея – от Иркутск до Улан Уде. От Вяра Тимчева.

И още: Модни тенденции с Ирина Белчева, Джаджи със Соня Славчева и фотосесия по повод 10 години Ivet.bg.

И за десерт: Стихове от Валентина Радинска и рецепти от кулинарно училище Amuse Bouche.

От броя

Абонамент