Ресторант „Котилото” посреща сръбската Нова година с вкусни нови блюда. В навечерието й майстор Даци, дългогодишният главен готвач и съсобственик в култовия ресторант, добави нови ястия в менюто.

Според Йонко Георгиев, другият съсобственик и мениджър на „Котилото“, успехът им се дължи на изключително качествените продукти, които използват за ястията си и на таланта на майстор Даци. Главният готвач с огромно въображение създава нови изкушаващи специалитети, заимствани от традиционната сръбска кухня и след това обогатени с познанията и опита му.

Много от продуктите „Котилото“ внася от Сърбия. Сред тях са каймакът, любим на всички любители на сръбската кухня, който на практика в България не се произвежда.

Друг от млечните деликатеси е сръбската сметана – павлака,  която е с по-специфичен вкус от българската.

От Сърбия идва и всичкото телешко месо в „Котилото“, както и голяма част от свинското.

Тази зима майстор Даци допълни сезонното меню с няколко нови ястия, които се приеха с голям апетит от гости и приятели. Едно от тях е домашна пушена сланина – ароматна, нежна, вдъхновяваща разядка, собственоръчно опушена на букови дърва от главния готвач, а после леко маринована в морска сол.

Телешки бузи в було на скара с топъл каймак, пушени свински черва и телешки език с маслен сос са сред новите звезди в менюто.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара