Предлагаме ви цитати за умните жени от Габриел Гарсия Маркес – колумбийския писател, носител на Нобелова награда за литература през 1982 г. и автор на един от най-великите романи за всички времена „Сто години самота“. 

By Gorup de Besanez – Собствена творба, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67835737

„Чувал съм мъже, че искат интелигентна жена в живота си! Бих ви насърчил да помислите над това. Умните жени взимат решения сами, имат собствени желания и поставят лимити. Никога няма да бъдете в центъра на живота им, защото той се върти само около тях.

Една интелигентна жена няма да се остави да бъде манипулирана или изнудвана, няма да поеме вина, а ще поеме своите отговорности. Интелигентните жени разпитват, анализират, борят се и никога не са доволни предварително.

Тези жени са имали живот преди теб и знаят, че ще продължат да го имат, след като си отидеш. Тя е тук, за да предупреди, а не да иска разрешение.

Тези жени не търсят лидер в двойката, когото да следват. Те не искат да те следват или да маркират пътя ти, те искат да вървят до теб.

Те знаят, че животът без насилие е по право, а не лукс, нито привилегия. Те изразяват гняв, тъга, радост и страх по един и същи начин, защото знаят, че страхът не ги прави слаби, както и че гневът не ги прави силни. Тези две емоции заедно с останалите я правят човек и това е всичко!

Умната жена е свободна, защото се бори за свободата си. Тя знае, че не е жертва, и оцелява. Ако се опиташ да я оковеш, тя ще знае как да избяга. Не забравяйте, че е правила това преди.

Интелигентната жена знае, че нейната стойност не се крие във външния ѝ вид, нито в тялото ѝ.

Помислете два пъти, преди да се опитате да я съдите за възраст, ръст, форми или сексуално поведение, защото това е емоционално насилие и тя го знае.

Така че, преди да отворите устата си, за да кажете, че искате „интелигентна, умна жена“ в живота си, запитайте се дали наистина можете да се впишете в нейния.“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара