Бумът на онлайн хазартните платформи у нас е факт от няколко години насам, като процесът не спира, а продължава с пълна сила. Това е медал с две страни, тъй като от една страна изборът пред потребителите става все по-голям, а бизнесът със залаганията е практически изцяло на светло и допринася за попълване на държавния бюджет. От друга обаче все по-осезаемото насищане на пазара води до притеснения за увеличен риск от пристрастяване към хазарта. И тъй като това не напразни опасения, вече всички легални оператори се стремят да акцентират върху отговорната игра. С тази идея стартира и най-новият букмейкър у нас – Magic Bet online, чийто сайт вече работи и е отворен за регистрация.

Възможностите за игра могат да бъдат открити на адрес www.magicbet.bg. Самият оператор предоставя инструмент на своите клиенти да контролират въвличането си в хазартното развлечение, като си поставят определени ограничения за времето, прекарано в разглеждане на сайта, както и посветено на самите залози. Регистриран потребител може доброволно да си вземе почивка за поне 24 часа, като този период има вариант да продължи до 6 седмици. Колко дълго ще продължи доброволното самоизключване зависи от самия играч. Но ако е избрал даден срок – например, 1 месец, а реши да се върне към играта на втората седмица, то трябва да пише до отдела за обслужване на клиенти с молба да бъде “отключен” профилът му. От компанията вече преценяват дали поведението на клиента е рисково или не, след което вземат решение дали да активират съответния акаунт или не.

Това са част от мерки, които конкретно Меджик Бет може да предприеме за предпазване на лицата, податливи към залитане в спирала на неконтролирано и неразумно залагане. Иначе на национално ниво е създаден и Регистър на уязвимите лица, който съществува на основание чл. 10г от Закона за хазарта. Потребителите, осъзнали, че имат проблем с контролиране на времето и навиците си по отношения на залаганията, могат да бъдат поставени в този специален списък, за да бъде ограничено участието им в каквито и да е бетинг платформи за период от 2 години.

Magic Bet има опит и добра репутация от три десетилетия

Иначе най-новият онлайн букмейкър у нас всъщност не е чак толкова ново име за любителите на хазарта. Компанията ръководи близо 60 наземни обекта на територията на страната, като стартира своята дейност преди около три десетилетия. Екипът е натрупал достатъчно солиден опит в този бизнес, а освен това си е изградил и репутация на коректен оператор по отношение на посетителите.

Сега това се прехвърля и в модерната онлайн платформа. В нея потребителите получиха възможност да се включат в игра за подаръци още преди да бъде открито менюто за залагания. Букмейкърът подготви богата палитра от бонуси за клиентите си, като условието е да си направят ранна регистрация, след което трябва да верифицират профилите си. Атрактивните промоции са налице, но те, разбира се, не трябва да стават причина за прекалено увличане по залозите. Всеки потребител трябва да е наясно, че хазартът е преди всичко като форма на забавление с премерен риск, а да не се възприема като начин за получаване на финансови постъпления. Те са възможни, разбира се, но никой не трябва да смята, че са гарантирани.

Хазартът е само за пълнолетни и за забавление – играйте отговорно!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара