Последната иновация на Samsung ще подобри качеството на живот на милиони хора, които страдат от дефицит на цветно зрение („цветна слепота“) по целия цвят. Samsung разработи най-надеждното и функционално мобилно приложение за диагностициране на цветното зрение. Мобилното приложение SeeColors може с висока точност да определи типа „цветна слепота“ и да рекалибрира цветовете на ТВ екраните. Благодарение на тази иновация серията SUHD телевизори на Samsung предлага най-доброто визуално изживяване с цветове, близки до истинските на хората, които страдат от дефицит на цветно зрение.

SamsungSeeColors

Дефицитът на цветно зрение е една от

най-разпространените аномалии на зрението, а хората с този проблем не могат да виждат света във всичките му цветови нюанси. Човек с нормално зрение обикновено различава милиони нюанси на цветовете, докато хората с нарушено цветно зрение могат да различат само няколко хиляди цвята. Според представително проучване, направено в Европа и Северна Америка, близо 300 милиона човека по целия свят имат дефицит на цветното зрение.

Дефицитът на цветно зрение се отразява негативно не само на качеството на живот като цяло, но също пречи и на професионалното развитие на хората. Загубата на информация поради неправилното ѝ декодиране от мозъка намалява степента на възприятие и времето за реакция, което прави невъзможно за хората с „цветна слепота“ да практикуват професии като лекари, учители, пилоти, инженери и други. Освен това, дефицитът на цветно зрение не се изследва масово, така че има много хора, най-вече от поколението Y (известно още като millennials или „интернет поколение“), които не знаят, че имат този проблем. Но дори и когато хората знаят, че страдат от „цветна слепота“, те все пак не знаят какво пропускат.

SamsungSeeColors_Testvane na prilozhenieto

Samsung вече може да осигури цветовете от живота на своите екрани дори за хората с дефицит на цветното зрение.

Компанията представи уникалното приложение SeeColors за смартфони и смарт телевизори с операционна система Tizen, което може да диагностицира наличието на „цветна слепота“ и нейния тип с точност до 90%. Приложението показва типа и степента на дефицит на цветно зрение на потребителя, след което той може да свърже приложението към смарт телевизор на Samsung или да свали приложението директно на Smart TV Hub.

Приложението рекалибрира картината

на телевизора спрямо типа „цветна слепота“, от която страда потребителят и така му позволява да има по-пълноценно и цветно изживяване. Мобилното приложение вече може да бъде свалено безплатно от Galaxy App Store, а приложението за смарт телевизори на Samsung е налично за всички SUHD телевизори на Samsung от 2016 г.

Приложението SeeColors е създадено в партньорство с Colorlite®, унгарска фирма, която внедрява технология, базирана на 20 години научни изследвания, за първи път на смартфони и телевизори.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара