Поради незрялата си имунна система бебетата и малките деца са податливи на най-различни често срещани заболявания. Въпреки че повечето от тях не са сериозни, болестите при децата винаги стряскат и тревожат родителите. Умението да ги разпознаваме и да избираме най-подходящото лечение е от решаващо значение както за бързото облекчаване на симптомите, така и за спокойствието на цялото семейство.

Narachnik-po-alternativna-medicina_deca-COVER

„Наръчникът по алтернативна медицина: ДЕЦА“ обхваща основните детски заболявания – от кожни проблеми до дихателни нарушения и шарки. Авторите му предлагат както описание на симптомите и конвенционалната терапия, така и съвети от трите главни алтернативни течения – традиционна китайска медицина, хомеопатия и билколечение.

Благодарение на книгата всеки родител може да вземе информирано решение за здравето на собственото си дете.

Конвенционална медицина

Д-р Кристин Густафсоне е  имала частна интегративна практика в Алфарета, щата Джорджия, в която съчетава конвенционални и допълващи терапии. Притежава сертификат по холистична медицина, завършила е Програмата по интегративна медицина в Университета на Аризона. Починала е през август 2012 г. Била е член на Американската асоциация по холистична медицина и Американската асоциация по интегративна медицина.

Д-р Елизабет Борд е член на Американския съвет по анестезиология и притежател на сертификати по медицина на болката, интегративна и холистична медицина. През 2014 г. получи сертификат от Института по функционална медицина. Беше близка приятелка и колега на д-р Кристин Густафсон.

Традиционна китайска медицина

Д-р Джуолинг Рен е специалист по ТКМ, член на Американската асоциация по интегративна медицина, както и президент и основател на Американската фондация за интегративна медицина и на Китайския институт по ТКМ с клиники в Минеаполис и Сейнт Пол, Минесота. Преди това е била завеждащ отделението по акупунктура в болницата „Ксюан“ в Пекин.

Хомеопатия

Бет Макоън е възпитаник на Северния колеж по хомеопатия със собствена практика. Член е на Дружеството на хомеопатите, автор е на многобройни книги и е консултант по здравни въпроси на различни списания, вестници и телевизионни предавания. Водила е курс по допълващи терапии на студенти в Нюкасъл, Англия.

Билколечение

Д-р Дейвид Кифър е семеен лекар с опит в билковата и интегративната медицина. Научноизследователските му трудове и преподавателската му дейност обхващат различни университети и конференции на национално и международно ниво. Д-р Кифър е сътрудник на Центъра по интегративна медицина в Университета на Аризона и клиничен асистент в Катедрата по семейна медицина в Университета на Уисконсин в Мадисън.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара