Събитие, нетуъркинг, презентация – три думи, които би трябвало да олицетворяват трите кита на модерния начин да създаваме контакти, да научаваме чуждата гледна точка и да представяме своята.

В повечето случаи обаче, отиваме на събитие, окрилени от мисълта, че ще бъдем зашеметени от поток интересна информация, ще срещнем умни хора, с които да правим бизнес и/или ще зашеметим присъстващите с презентационните ни умения.

Какво се случва в действителност? Монотонният глас и бездушните изречения на лектора ни карат да скролираме усърдно по еркана на смартфона си, молейки се да излезе нещо интересно във Facebook фийда, което да притъпи желанието да се прозяваме на всяка минута.

По време на кафе паузите не се запознаваме с нито един човек,

а продължаваме да стоим вглъбени в крайно безинтересните снимки на децата на третата ни братовчедка, или си говорим с колегата, с когото сме дошли на събитието. В повечето случаи не представяме продукта/услугата/себе си на никого.

Но тук няма да пиша за културата на поведение по време на събитие, а за това как да се възползвате от най-новите технологии, ако сте лектор и искате да виждате по-малко скролиращи на телефоните си хора в публиката.

Времената, в които лекторите стояха на катедра и четяха от намачкани листове, са отминали безвъзвратно. Публиката иска да бъде забавлявана. И това знаят много добре от Logitech, които ни представиха новия си презентър. Показалката за презентации освен стилна визия и изчистен дизайн предлага много богата функционалност, която на практика прегръща мутлимедийнито богатство, което искаме да предоставим на аудиторията.

Тънък и стилен, Soptlight може да бъде закупен в три цвята – сребро, злато и графитено сиво. Макар и изненадата ми да беше повече от голяма от липсата на черния цвят, трябва да призная, че една от най-разпознаваемите компании за джаджи се е постарала много с качествата на своя нов продукт.

Специално внимание

Да покажем специално определена част от слайд не е ограничено само от една червена лазерна точка. Напротив! С едно движение можем да приближим кадъра, да фокусираме, осветлим, да увеличим само конкретна част от него, за да покажем детайл, цифра или да изтъкнем важен факт. Но най-хубавото нещо е, че това зумиране в детайла не е статично. След като сме избрали функцията да приближим определена част от кадъра с плавни движения, можем да се местим по целия слайд, за да го разгледаме поетапно.

Видеолинкове и по-богато съдържание

Модерните презентации рядко се изчерпват само с подредбата на няколко слайда. Те съдържат богат мултимедиен микс. Затова и появата на курсора на Spotlight на екран означава взаимодействие с това богато съдържание. Докато представяте проекта си, вече няма да бъде нужно да се връщате до лаптопа, да търсите мишката си, да влизате в различните режими на презентацията, за да покажете видео или да отворите линк.

Това става с едно натискане на курсора на вашия презентър, който просто взаимодейства по интуитивен начин с презентацията ви.

Навреме

Колкото и тренировки да направим, преди да се представим пред публика – на живо обикновено има промяна. Лекторът пред вас закъснява с презентацията си и изяжда вашето време; програмата е променена в последния момент или пък организаторите са повече от стриктни със спазването й. Понякога отделяме повече време на не толкова важна информация и накрая се налага да препускаме през изключително важни факти и точки, за да наваксаме. Spotlight има решение за тези ситуации. Може да настроите времеви периоди, през които той нежно ще вибрира в ръката ви, за да подскаже колко време ви остава. Впрочем това не е нова функция за Logitech, тъй като и предишният им висок клас презентър предлагаше подобна екстра. Смятана за изключително полезна от потребителите, в новия модел се радваме да я открием отново – то с надградени опции.

Лесен за управление

Презентърът може да управлява слайдовете ви дори от 30 метра разстояние, зарежда се бързо само за 3 минути и действа на принципа plug & play. Трябва ви само USB. И както ни казва самият слоган на продукта – остава ни само да се влюбим в него. Ако сме готови да платим малко солената цена от над 250 лв.

По-подробни и закачливо написани мнения за коли и джаджи ще намерите в личния ми блог: http://hitechride.com/

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара