Иновативен проект, чрез който клиентите на Fіbаnk, Gаrmіn и Маѕtеrсаrd могат да плащат безконтактно със смарт часовник Garmin, обявиха трите компании.

Премиерата на иновативния проект за плащане с часовник – Garmin Pay се състоя в магазин MaxSport в София с демонстрация за това как се използва новата услуга. Тя бе направена от лицата на кампанията, които са и  посланиците на двата бранда – Fibank и Garmin – сноубордистът Радослав Янков и актрисата Диана Димитрова.

С Garmin Pay клиентите на Fibank ще могат да дигитализират своята карта Mastercard не само в смартфона, но и в часовника си Garmin. Благодарение на новата услуга те ще могат да плащат на всички безконтактни ПОС терминали, както и да извършват операции на безконтактни банкомати.

Услугата е голямо удобство, особено за хората с активен начин на живот, спортисти и всички онези, които искат да разполагат със средствата си навсякъде и по всяко време – без да носят чанта, портфейл, карта, смартфон. Освен това чacoвниĸът мepи изминaтo paзcтoяниe, cĸopocт, пyлc, фитнec нивo, фитнec възpacт, cтeпeн нa cтpec, нивo нa тpeниpaнocт и мнoгo дpyги. Притежателите на часовник Garmin могат да съхраняват до 500 любими песни в устройството си, които да слушат през безжични слушалки по време на тренировка.

Ръководителите на проекта очакват новият продукт да предизвика най-сериозен интерес сред младите и активни хора, тъй като те предпочитат разплащанията да са максимално опростени и безпроблемни за тях.

Трите компании уточниха, че сигурността на клиентските данни е гарантирана чрез най-модерната технология MDES – Mastercard Digital Enablement Service.

За разплащания с Garmin Pay e необходим

смарт часовник Garmin,

поддържащ Garmin Pay функционалност, и дебитна или кредитна карта Mastercard, издадена от Първа инвестиционна банка. Регистрацията на картата се осъществява чрез мобилното приложение на Garmin Connect Mobile (GCM). Използването на виртуалния портфейл става с едно движение чрез докосване на часовника до устройство за плащане (ПОС терминал или безконтактен банкомат).

Успоредно с новата иновация стартира и кампанията Garmin Pay powered by Fibank. До 31 януари 2020 г. часовниците Garmin с Pay Watch функция ще бъдат предлагани на специални преференциални цени за клиенти на банката – при закупуване с дебитна или кредитна карта от Fibank.

Garmin Pay е логично продължение на дългогодишното успешно партньорство между Fibank и технологичната компания Mastercard. Още през 2010 г. двете компании първи представиха на българския пазар технологията за безконтактни плащания PayPass, а през 2016 г. лансираха и първата дигитална карта в България. Сега към партньорството се присъединява и Garmin.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара