„Трънливи наслади“ се нарича изложбата на Катрин Томова, която ще бъде открита на 1 октомври в столичната галерия Нюанс.

През последните години художничката се изяви с редица оригинални и наситени с образни и интелектуални предизвикателства артистични проекти, между които: Деволюция (в галерия „Контраст“), Островът по обед (в галерия „Стубел“), 150 х 210 (в галерия „Юзина“), Terra Animalica (в галерия „Ракурси“) и Рок легенди (в галерия „Сезони“).

В поредната си експозиция Катрин Томова продължава да изследва конкретна линия от своите творчески интреси, а именно: асоциативните и емоционални дълбочини в цвета и пластиката на едрите формати в нефигуративната живопис.

След всяко от заглавията на различните си изложби, авторката отваря вход към асоциации и покани за емоционални пътешествия, започващи и завършващи с загадка. С „Трънливи наслади“ публиката ще има възможност да се включи в най-новото от тях.

Катрин Томова е родена в София. Художественото си образование получава във Франция и в България.
Четирикратен участник в Есенния салон в Париж.

През 1992 г. нейна творба е включена в юбилейния каталог Quand l’art du XXe siècle était conçu par des inconnus…, с който се отбелязва 90-годишната история на Салона. Член е на СБХ и участва активно в художествения живот. Работи предимно в областта на маслената живопис. Има 23 самостоятелни изложби и осъществени проекти в галерии в София, в страната и извън България.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара