Необходими продукти:

Шоколадова основа:

Шоколадов блат

Начин на приготвяне:

Кулинарният шоколад се разтопява на водна баня. Към него се добавя предварително затопленото мляко. Получената смес се разбърква до гладък крем, след което се добавят и смлените до брашно лешници. На дъното на форма за торта с падащи стени се поставя хартия за печене, върху която се изсипва получената смес. Поставя се в хладилник за няколко часа, за да стегне основният блат.

Ябълката се почиства от семките и се блендира. Към нея се прибавят овесените ядки, кокосовите стърготини, банановия чипс и бадемовото брашно. Заедно се блендират до получаване на еднородна смес, към която се добавя и кокосовото масло. След хомогенизирането на крема с маслото, към него се прибавят и стафидите и се разбърква добре. Готовата смес се изсипва върху шоколадовия блат, притиска се леко и се оформя. Украсява се с кокосови стърготини. Готовият ябълков кейк се поставя в хладилник за няколко часа, за да стегне кремът напълно.

Автор на рецептата е Теодора, а на снимките: Габриела/Зоя.бг. Още вкусни и здравословни рецепти можете да видите в Кукуряк.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара