Всяка жена има своя печален опит от общуването си с мъжете. Изневери, обиди, неразбиране, ревност и безсилие да променим нещо… А всъщност, за да живеем в мир и любов с тях, е нужно само да запомним най-елементарните правила, които винаги помагат.

1. Не обичай прекалено много

Струва ни се, че любовта може да ни помогне да задържим всеки мъж до себе си и да подобрим отношенията си. Когато жената обича, тя се отдава напълно на това чувство и в отговор очаква същото. Това е заблуда. Не обичай прекалено силно, защото той ще си отиде. Ще избяга там, където ще му се наложи да се бори за любовта. Мъжът е ловец по характер. На него му харесва да постига целите си, да преодолява препятствия. Не се занимава изобщо с леките придобивки, които сами му падат в ръцете. Бързо губи интерес към жената, която го залива с любовта си, скучае с тази, която отдава всичко от себе си.

2. Не му позволявай да се отпуска

Ако не искаш да загубиш този мъж – дръж го в постоянно напрежение. Той не трябва де бъде уверен, че му принадлежиш напълно. Винаги трябва да изпитва леко безпокойство, да е в тонус, иначе интересът му към теб ще спадне много лесно. Не му досаждай с неизменно присъствие. Намери си и друго занимание, ходи на кино, не забравяй старите си приятели, важно е едно – твоят любим да знае, че с него светът не свършва, че той не е център на твоята вселена. Той сам трябва да се страхува да не те загуби. Интригувай го, съблазнявай го, като пред очите му кокетничиш с други. Дори това да предизвика ревност. Затова пък вашите отношения ще бъдат на ниво.

Untitled5

илюстрации: Иван Газдов

3. Не надничай в душата му

Всеки мъж болезнено и яростно държи на своя имидж на це- леустремен, свободен и независим човек. И най- малките покушения върху този имидж, най-малкият опит да се пробие емоционалната му броня предизвиква паника. Когато подхождаме към мъжете отблизо и се опитваме да надникнем в душите им, повечето от тях като реакция увеличават стената около себе си. Те бягат от такива отношения и се стараят да намерят онази комфортна дистанция, която ще им даде усещането за безопасност. Не престъпвай установените граници. Не бързай. Мъжът е бавен откривател. Ако поиска да ти се довери, ще го направи сам, когато му дойде времето.

4. Не му пречи на работата

Кариерата, бизнесът, работата стоят на първо място сред приоритетите на мъжа. Потребност за самоутвърждение, за достигане на це¬ли и поставяне на нови. Това може би обижда же¬ната, която не се вижда в челото на този списък. Той закъснява за среща – има неотложни служебни дела, не прекарва уикенда с любимата – има важна за бизнеса работа. Ние непрекъснато се стремим да привлечем мъжа към себе си, а той постоянно търси свободата. Успокой се, той така е устроен. Пожали го! Той не може просто да бъде щастлив, не може просто да се отдаде на любовта, трябва през цялото време нещо да доказва.

5. Забрави табутата в леглото

В секса на мъжа преди всичко са му нужни неочакваното, невъздържаното, изненадата. Ако не ги намери при теб, ще ги потърси другаде. Изхвърли комплексите, притеснителността си и всички забрани, с които баба ти ти е пълнила главата. Направи от вашите сексуални отношения свое оръжие. Темпераментна, гореща, естествена, смела, открита, искаща и даваща – такава трябва да бъдеш в леглото. Много често не можем да бъдем разкрепостени само заради това, че не сме уверени в себе си, стесняваме се от тялото си. Запомни – ти си хубава такава, каквато си. Ти си подарък за него. Не се сравнявай с другитпе жени. Дари себе си като жена, която знае своята цена.

6. Не критикувай

Критиката – това винаги е удар по самолюбието. Всяка от нас познава ситуацията, когато мъжът отстоява своята правота само за да не ти даде възможност да го критикуваш. Той ще избегне всички конфликти, скандали, предизвикателства и разбирателства, ако почувства, че няма да може в тях да победи. Каквото пожелаеш, само и само да не признае; че е сгрешил. Защото обратното би означавало да разкрие слабите си места и да смъкне прословутата си самооценка, която мъжете така ревностно охраняват. И колкото по-слаб е мъжът, толкова по-яростно отстоява изкуствено създадения си имидж на силен човек. Не прави забележки, не изразявай недоволство, не съди. Намери друг начин. Само ще спечелиш.

7. Мъжът е дете

Използвай това! Във всеки мъж живее по едно голямо дете, което още още иска да се веесели безгрижно. Затова нашата доброта, топлата преградка, погалването по главата, майчинското „Мой любими, Мое слънце, моето момче…“ го задържат задълго. Няма да навреди особено на
имиджа ти на фатална жена, ако понякога се държиш като истинска родителка, даряваща с ласки. Бъди търпелива и помни, че за всяко дете най-предпочитаното поощрение са похвалата и възхищението. Радвай му се, възхищавай му се, гордей се с него. И при това не му давай да забравя, че и самата ти се нуждаеш от нежност и закрила. В никакъв случай не го освобождавай от отговорността за тебе.

8. Разреши му да бъде такъв, какъвто е

Всеки човек ома своите достойнства и недостатъци, своите навици и чудатости. Отнасяй се снизходително към тях. Не се опитвай да го поправяш и променяш. Просто го обичай.

9. Не губи чувството за достойнство

Бъди жена. Любимата жена.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара