Всяко дете знае, че природните ресурси не са неизчерпаеми и рано или късно те ще свършат. Както и това, че човешката дейност е пагубна за планетата и че безконтролното свъхпроизводство и свръхпотребление единствено задълбочават проблема в дългосрочен план. Добрата новина е, че все повече компании насочват усилия в посока ограничаването на въглеродния отпечатък върху планетата, посредством оптимизации в процесите на производство, използване на рециклирани материали включително и за опаковките, удължена гаранция и живот на продуктите и пр.

Nokia X30 5G

Един такъв смартфон, наскоро представен от финландската компания-производител, а вече и наличен на българския пазар е Nokia X30 5G.

Смартфонът предлага комбинация от безкомпромисна производителност, впечатляващ дизайн и най-доброто фотографско изживяване от Nokia телефон до момента, като същевременно е

„зелената“ гордост на марката.

Корпусът му e от 100% рециклиран алуминий и 65% рециклирана пластмаса, а опаковката също е от рециклирани материали.

Nokia X30 5G

Софтуерната поддръжка на най-природосъобразният телефон на компанията също изповядва ценностите на устойчивото развитие и е направена с мисъл за бъдещето. За да насърчи по-дългото ползване на премиум телефона, производителят поема ангажимент за 3 актуализации на Android OS, 3 години месечни актуализации на сигурността и 3-годишна гаранция.

Батерията е „черешката на тортата” на това устройство. Тя е създадена така, че да запази 80% от капацитета си след 800 цикъла на презареждане, което е еквивалентно на

4 години постоянна употреба

(за сравнение – общоприетият стандарт при повечето модели на пазара е средно 500 цикъла на зареждане). Nokia X30 5G разполага с опция за бързо зареждане с 33W.

Nokia X30 5G

Но далеч не всичко в този телефон е красива еко опаковка. Моделът е с първокласна производителност и най-доброто фотографско изживяване на NOKIA до този момент. 50-мегапикселовата PureView камера използва оптична стабилизация на изображението и изкуствен интелект, за да заснема

зашеметяващи ултра широкоъгълни и ярки нощни снимки.

Комбинацията от сензори включва 50 MP основен, както и 13MP широкоъгълен, а селфи камерата е с 16 MP. Освен възможността до лещата да достигнат 98% от светлината в нощен режим, има и опция Dark Vision за изключително тъмна среда, фабрично инсталирано приложение GoPro Quik App, както и режим за статив. Камерата е защитена с устойчивото на надраскване стъкло Corning Gorilla Glass с DX+, което пропуска 98% от цялата светлина до големия сензор.

Смартфонът е оборудван с Qualcomm Snapdragon 695 за оптимизиране на потенциала на 5G. Съдържанието оживява на 6,43” FHD+ PureDisplay екран с яркост до 700 нита със съотношение на страните 20:9 и 90Hz честота на опресняване, който е защитен с Gorilla Glass Victus – най-здравата Gorilla Glass защита към момента

Nokia X30 5G

Моделът е изключително тънък – само 7,99 mm, прахоустойчив и със защита IP67, което позволява да бъде потопен във вода до 1 метър за 30 минути.

Nokia X30 5G

Facebook Twitter Google+

0 Коментара