На 15 октомври (събота), навръх рождения ден на актьора и режисьор Мариус Куркински, обществената телевизия представи предпремиерно документалния филм „До Мариус и назад“. Филмът е една лична среща с Мариус Куркински, който разказва за най-важните неща в своя живот. Детството, семейството, театърът и вярата в Бог са темите, през които минава големият актьор, докато се завръща към любимите си места в родния град Варна. Режисьор е Димитър Радев.

Събитието събра много приятели и почитатели на таланта на Мариус Куркински. Сред звездите, които го уважиха бяха Аня Пенчева, Иво Аръков, Елен Колева, Любомир Петкашев, Кирил Ефремов и др.

Сценарист и режисьор на филма „До Мариус и назад“ е Димитър Радев, оператор Калоян Божилов, изпълнителен продуцент на поредицата е Ирена Маринова, а редактор – Ваня Бойчева. Зрителите могат да видят изповедта на Мариус Куркински тази сряда (19 октомври), от 21:00 ч. по БНТ 1.

„Благодаря, че сте част от това събитие, което е истинска гордост за Българската национална телевизия, защото поредицата „БНТ Представя“ има за цел да покаже

хората, които познаваме от екрана,

от театралната сцена, oт музикалната сцена и не само в една по-различна светлина. Аз съм истински щаствлив, че днешната премиера успя да съвпадне с рождения ден на Мариус.“, каза Антон Андонов – член на Управителния съвет на БНТ.

Това е един подарък от Българската национална телевизия, който получавам и ще го приема с благодарност. Благодаря за това, че тя обръща внимание на работата ми в театъра, че е била с мен през всичките години, заснемала е първите ми моноспектакли и те могат да бъдат гледани, благодарение на БНТ. Лично аз харесах начина, по който целия екип подходи към филма.“ – сподели Мариус Куркински.

Видео

Facebook Twitter Google+

0 Коментара