Остават малко повече от три месеца до новата 2024 г., което означава, че е време да разберем какво ще ни донесе тя. Най-напред под знака на кой тотем ще се проведе тя, коя от четирите космически стихии ще ни управлява и какво да очакваме от новите 366 дни от живота си – годината ще бъде високосна.

Астроложката Людмила Булгакова ни разказва кое животно ще ни покровителства през 2024 г. и кои от нас ще имат късмет по това време.

Зеленото е цветът на надеждата

Очаква ни годината на Зеления дървен дракон, която ще започне на 10 февруари 2024 г. и ще приключи на 28 януари 2025 г. Ако вярваме на астролозите, тя ще бъде много по-лесна от предишните две.

Драконът e митично същество, което – за разлика от другите знаци от китайския астрологичен календар – не съществува в реалната природа, може да се срещне само в приказките, басните и телевизионния сериал „Игра на тронове“. Въпреки страховития външен вид на тотема, годините, които той покровителства, по правило са щастливи и във всяко отношение благополучни. Този фактор ще бъде подсилен от елемента на годината – Дървото – не рушащо се, а младо и зелено, което говори за този период като за време на висок хуманизъм, когато на преден план в света ще излезе човекът, а не политическите или икономическите интереси – най-накрая!

Кой ще има късмет през Годината на Дракона

Само тези, които не ги мързи да се движат в правилната посока, ще могат да постигнат целите си – както се казва, пътят се кове от този, който върви. Тези, които са водени от личен интерес, като например желанието да правят пари и да забогатяват за сметка на другите, едва ли могат да очакват успех, но благородните хора, които подкрепят слабите и помагат на тези, които се нуждаят от това, могат да разчитат на подкрепата на господаря на годината.

Каква ще бъде годината на Зеления дървенk дракон?

Годината на Дракона е трудно да се нарече спокойна – тя е от тези, които не дават скука, което може да носи както положителни, така и отрицателни резултати: не най-приятните изненади, на нас, както се казва, ни стигат. Но именно дървеният Дракон – като най-жизнерадостен и дружелюбен – едва ли ще ни подготви неприятни изненади, по-скоро напротив: ако са фойерверки – то ще са само празнични и победни. Изобщо Годината на Дракона е, образно казано, пръскане на шампанско – напитка, която не само удря по главата и опиянява, но и радва.

В отношенията между хората много неща ще си дойдат на мястото. Хората около нас ще свалят маските си, в резултат на което тези, които сме смятали за приятели, може да се окажат врагове, и обратното. Астролозите често наричат подобен процес, идващ от Дракона, негативен, но с подобна преценка не бива да се избързва: въпреки временните неприятни емоции, тя е по-скоро положителна, защото ви позволява да не бъдете измамени в бъдеще. В годината на Дракона емоционалният фон също се увеличава, но тук всичко зависи от самия човек: ако държите нервите си под контрол, те няма да станат причина за неприятни събития.

Мъжът Дракон

Хората, родени в годината на Дракона – както и тези, които през 2024 г. ще бъдат на 12, 24, 36, 48, 60 и 72 години – притежават мощна лична енергия, благодарение на чието използване могат радикално да променят света около себе си. В същото време влиянието им може да носи както положителен, така и отрицателен заряд – достатъчно е да помним, че народното творчество награждава сродниците на господаря на годината със способността да дишат огън, затова в общуването с тях трябва да се внимава.

В същото време те са умни и остроумни, така че не им липсват приятели – всеки иска да общува с такива интересни хора. Не можете да наречете Дракона трудолюбив – при най-малката възможност той с удоволствие ще прехвърли задълженията си на някой друг, но в случая може да работи, ако е необходимо, излагайки се на сто процента. Представителите на знака са известни и със способността си да избират вида дейност, която е търсена в обществото, и затова трудът им е добре заплатен.

Жената Дракон

В допълнение към всичко изброено дотук, жената Дракон се отличава с жажда за блясък, който не е непременно синоним на богатство и лукс. Тя е в състояние да направи незабравимо впечатление, използвайки минимум средства, тъй като има добър вкус и умение да избира нещата, които й подхождат. Жената Дракон цени изкуството, често може да бъде видяна в музейните зали и на концерти на класическа музика. Избирайки между евтина кримка и сериозна литература, тя ще се спре на последната, тъй като ѝ е жал да си губи времето с фалшификати. Между другото, това се отнася и за бижутата, които носи: никаква пластмаса, само сребро, злато и малък диамант. Дрехите ѝ винаги са елегантни, същото може да се каже и за декорацията на дома ѝ, който винаги е уютен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара