Скорошно проучване на Samsung разкрива, че съвременният човек гледа телевизия повече от всякога и прекарва средно 8 години от живота си, втренчен в малкия екран. Всъщност, оказва се, че екранът съвсем не е малък. Средният размер на телевизорите в глобален аспект е 40 инча. 25% от телевизорите, продадени през 2016 г., са били с размер 50 инча. 90% от запитаните в анкетата на Samsung твърдят, че биха искали екран с големина 60 инча.

Повечето домакинства имат повече от един телевизор. Само Samsung са продали 427 милиона телевизора по света.

Изненадващо, най-гледаните предавания според проучването не са реалити форматите или сапунените сериали, а документалните филми. 41% от зрителите предпочитат този тип съдържание. Оказва се, че най-гледаното шоу в глобален мащаб е „Синята планета II“, с 14,1 милиона зрители. Междувременно, “Strictly Come Dancing” отвява конкуренцията при най-популярните реалити формати.

САЩ е домът на най-добре платените телевизионни звезди. Според Forbes, д-р Фил е най-високо платеният водещ в света с печалба от 79 милиона долара. София Вергара е най-високо платената актриса в телевизията с печалба от 41,5 милиона долара. Ким Кардашиян е определена за най-добре платената реалити звезда с 51 милиона долара печалба. Новият хит на Netflix, „Короната“ (The Crown), е най-скъпата продукция до сега с бюджет за заснемане от 130 милиона долара. Американският сериал „Военнополева болница“ (M*A*S*H) държи рекорда за най-гледан епизод, като последната серия от поредицата е била видяна от 103 милиона зрители.

“Игра на тронове” (Game of Thrones) бе определен в това проучване като предаването, което най-често гледаме в ТВ маратон. В допълнение, сериалът е и на челна позиция, когато говорим за най-чакан следващ сезон на ТВ предаване.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара