Маестра Любка Биаджони пристига в София на 4 декември, за да започне подготовка за серия от коледни и новогодишни концерти в България и Германия.

Първият от блестящите спектакли е на 8 декември в Кулмбах – древен приказен град в Бавария. Под палката на диригентката с български корени оркестър София симфоникс ще изпълни най-известните коледни песни и „Глория“ от Вивалди със солисти Нели Кравченко и Даниела Панчевска.

На 10 декември българските симфоници и бляскавата им диригентка ще свирят отново в зала Херкулес в Мюнхен, където към тях ще се включат и тенорът Михаил Михайлов и Васил Петров.

Българската публика ще се наслаждава на вдъхновяващата палка на маестра Биаджони на 23 декември на матине в театър Иван Вазов, където хорът и оркестърът на БНР ще изпълняват музика от Бах, Хендел, Вивалди, Верди отново с Нели Кравченко и Даниела Панчевска. В коледния спектакъл ще се включи и детският радио хор.

Универсалният талант на госпожа Биаджони е вплетен и в юбилея на Музикалния театър – на 24 и 25 февруари тя дирижира „Царицата на чардаша“.

Отново с оркестъра на Музикалния театър маестра Биаджони ще се срещне със софийската публика в навечерието на Нова година – на 28 декември тя дирижира в НДК традиционния Оперетен бал.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара