Първата си спасителна акция двете приятелки Ребека Камличи и Мари Киньонеро предприемат, когато узнават за изоставена хрътка в село близо до испанския град Толедо.

Тя завършва с успех, а те като любителки на животните се нахъсват още повече. Двете артистки и приятелки създават своята аматьорска по думите им организация за защита на животните Las Muy Perras (Големите кучки). Те признават, че имат малко по-голямо пристрастие към хрътките, които са една от най-изоставяните и малтретирани породи кучета в Испания. Двете отварят и профил в Инстаграм. На молбата им за помощ отговарят повече от сто артисти, музиканти и марки които даряват предмети, използвани от тях за награда срещу получавани дарения. Сред съмишлениците е и Оскар Каскаяна, създателят на занаятчийската бира Mustache. Първият му принос за Las Muy Perras е каса бира. Те много си допадат и продължават сътрудничеството си в борбата против малтретирането на животни. В последната им съвместна кампания десет хиляди бутилки от класическата им бира Blanca de trigo са с етикети с главен герой хрътката Маноло, сниман от фотографа Ale Megale.

Преди три години Оскар решава да остави работата си на индустриален инженер и да започне от нулата. Вдъхновен от завършен магистърски курс по предприемачество, той превръща в реалност идеята си за собствен бизнес и бира с Mustache. Страстта му към бирата се ражда няколко години преди това, когато негов приятел французин му показва как сам си прави домашна бира за собствено ползване. Преди лансирането на Mustache, Оскар тренира в къщата на семейството си, което има опит с производството на вино. Бирата се прави от естествени съставки по традиционни методи. Използваната в кампанията с хрътките Blanca de trigo например се произвежда от три вида малц от Централна Европа, три типа хмел от САЩ и екологично жито от испанския град Самора. Ароматизира се с портокалова кора и ръчно брана дива мащерка.

0 Коментара