Чета „Червената симфония“, най-взривоопасният политически документ на 20-ти век. Книгата на преводача Йежи Ландовски съдържа протоколи от разпитите на Кръстьо Раковски в подземията на Лубянка през 1938 година. Тя е издадена в Испания веднага след Втората световна война и до днес продължава да е обект на ожесточени спорове.

Да се върнем назад. Кръстьо Раковски, внук на капитан Георги Мамарчев и племенник на Георги Сава Раковски, е виден европейски социалдемократ и приятел на Георги Плеханов и Вера Засулич. Той е яростен противник на руската експанзионистична политика на Балканите и опитите й да  монополизира славянството. Догмите-православие и самодържавие, около които Русия прави опити да обедини славяните идват от Византия, присъщи са на централизираната държавна власт, обслужват царизма. Революционерът им противопоставя класовата солидарност. За което горещо ще се кае.

Раковски се превръща в дясна ръка

на един от вождовете на Октомврийската революция Троцки. Той го прави министър-председател на Украйна и посланик в Париж и Лондон. Палачинката обаче се обръща. Ленин умира, а властта, вместо при Троцки, отива при Сталин. Той започва яростен лов на троцкисти. Раковски е заточен в Орел, а след това осъден в процеса срещу „десния центристки блок“ на Бухарин, Ягода и Риков.

Тук започва тази част от живота на българина,

пред която теорията на конспирацията немее.

Един испански доброволец намира в дрехите на убит поляк през 1941 на Петроградския фронт стенографски записи на протоколите от разпитите на Раковски в НКВД, с които започнахме тази история. В тях Раковски твърди, че американски банки от Федералния резерв са финансирали Троцки и Октомврийската революция. Целта им е била да предизвикат „верижни“революции в големите европейски държави и да ги разорят. Сталин осуетил плановете им. Затова те започнали да „наливат“ пари в Третия рай, за да хвърлят една срещу друга Германия и Русия. По време на разпитите Раковски съветва диктатора, далеч преди Договора Молотов-Рибентроп,  да отиде на сепаративни преговори с Хитлер и така да го обърне на Запад.

Разпитите на Раковски

са единственото известно доказателство за конспиративна теория, че няколко банкерски семейства, близки до Ротшилд, управляват света. Естествено, те могат да са и контролирано изтичане на информация, фалшификат, приготвен по нареждане на  Сталин.

Истината е погребана заедно с Раковски, застрелян в затвора в Орел, пред лицето на настъпващите войски на Хитлер, в името на класовата солидарност.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара