Тема на броя / Новите деца

Нашите деца са дигитални туземци, а ние сме дигитални имигранти. Те плуват от рождението си във водите, в които ние навлязохме на пръсти и с предразсъдъци. Техните мозъци са устроени по различен начин. За първи път в историята на човечеството имаме обърнат модел на преподаване на знания – от по-младото към по-старото поколение. Как учат тези деца? Как изглежда училището им? Какво ще е бъдещето им/ни?

Новите деца са темата на новия брой на „Жената днес“. На корицата му е Невена Басарова – Дичева, основател на Първа Детска Академия за Добри Обноски.

Мъжът днес е Стилиян Иванов, който казва: „Бог е в нас и ние сме тук, за да се учим.“

За предприемачеството като женска територия разказва Севдалина Василева, изпълнителен директор на Fibank, в рубриката „Пари в женски род“.

Жената и ремонтът интимно – Калояна Славова за кармата, според която човек и добре да живее, един ден неминуемо му се налага да направи ремонт.

Как да намерим енергията на четирите състояния, за да постигнем своите мечти? Отговорите от Лариса Ренар и Наталия Кобилкина.

Еросът на революцията или Как Ленин стана вожд и на сексуалната разкрепостеност.

Адвокат Йорданка Бекирска съветва армията на отхвърлените бащи.

Отношенията със слънцето напомнят любовните. Някои изгарят, други се наслаждават. Учим се правилно и безопасно да почерняваме с топ дерматоложката д-р Мария Тончева.

И още: 9 любовни истории между известни жени и по-млади мъже; България е сред първите страни с висше образование по йога; Защо сънят е важен; Как остеопатията сваля напрежението и лекува болестите; На гости на жените-жирафи в Тайланд.

За десерт: лятно меню от кулинарно училище Amuse Bouche и съветите на винения експерт Михаела Русева.

Храна за душата – стихове от Лилия Йовнова.

От броя

Абонамент