С малко усилия жената би могла да изглежда привлекателна през цялото време на бременността си. Достатъчно е да обърне по-специално внимание на кожата на лицето и на тялото, на косата, зъбите, на времето за почивка и приятни развлечения. А може би най-важното е да не губи самочувствие

  • По време на бременността кожата на корема,

ханша, бедрата и гърдите е застрашена от нацепване, а тези белези не винаги изчезват след раждането. Всекидневният масаж с подходящо масло от втория-третия месец нататък до известна степен би помогнал това да се предотврати.

  • Понякога около третия месец се появяват кафяви петна по лицето.

Причината за тази свръхпигментация е засиленото действие на хипофизната жлеза. Петната изчезват бързо след раждането. За да не ви притесняват, с помощта на фон дьо тен или по-тъмен цвят пудра може да ги превърнете в общ приятен загар на цялотц лиие.

  • Към края на бременността кожата става no-суха

и по-чувствителна. Заменете сапуна с бебешки шампоан. По време на къпане правете лек масаж на тялото с четка или кърпа. Той поддържа еластичността на кожата и подобрява кръвообращението.

  • Косата през този период също се променя –

става по- мазна или no-суха от обикновено. Най-добре е да я миете с неутрален или мек бебешки шампоан и редовно да я подхранвате с балсам за коса. Един път месечно намазвайте сухата коса със зехтин, покрийте главата с топла кърпа и след половин час я измийте с шампоан.

  • Често пъти бременните жени не обръщат достатъчно внимание на състоянието на зъбите си.

Намаленото съдържание на калций в организма на майката благоприятства развитието на зъбен кариес. Открит навреме, той ще бъде излекуван по-безболезнено. Затова посещавайте зъболекарския кабинет дори без да имате конкретни оплаквания.

  • Едно от най-важните средства за поддържане на красотата е сънят.

През първите седмици на бременността на повечето жени им се спи през целия ден. От 4-я до 7-я месец сънят се регулира, а към края на бременността може да се появи и безсъние. Освен по лекарско предписание, вземането на сънотворни средства е недопустимо! Опитайте вместо това топла баня преди лягане, изпийте чаша топло мляко, подсладено с мед, или успокояващ билков чай (от лайка или липов). Препоръчва се и гимнастика за бременни, по-продължителни разходки сред природата. Може и да плувате. Водата успокоява нервната система и позволява гръбначният стълб да си почине от повишеното натоварване. През лятото плувайте без страх в спокойно море.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара