Накитите със скъпоценни и полускъпоценни камъни не само придават блясък на притежателя си. Когато са правилно подбрани – според зодиакалния знак – те го закриват и дори лекуват. Следващия път, когато избирате бижу, мислете и за здравето.

Овен

Първата асоциация при срещата ни с рубина е силата на живота. Червеният цвят символизира победата на жизнеността. Рубинът стабилизира избухливостта и променливите настроения на родените под този огнен знак.

Телец

Нежните зелени отблясъци на смарагда регулират дисбалансираните хормонални нива при хората под знака на Телеца. Предпазва ги от вирусни инфекции и от характерното за тях мигренозно главоболие.

Близнаци

Общителността на родените под знака ги предразполага да съпреживяват болките на хората, с които са свързани. Появата на топаза в живота им уравновесява силата на сигналите, из¬пращани от централната нервна система.

Рак

Аметистът е щастливият камък за всички Раци. Той укрепва здравето и нормалното функциониране на сливиците и на дихателните органи.

Лъв

За връзката между здравето на Лъва и въздействието на диаманта е написано много. Той им помага да преуспяват и едновременно с това намалява опасността от колапс на сърцето, от проблеми с кръвообръщението, от заболявания на дихателната система.

Дева

Кехлибарът не само е втърден продукт от иглолистни, но обединява в структурата си малки мушици и други дребни инсекти. Установено е, че предпазва родените под знака от образуване на камъни във вътрешните органи.

Везни

Белият опал е символ за Везните и те не трябва да пренебрегват неговото благоприятно въздействие за сметка на други, по-ефектни камъни. Той има силата да ги спаси от проблемите с обмяната.

Скорпион

Червеният гранат повишава енергийната сила на организма на родените под знака и предоставя възможността те да се гордеят със своя сексуален и жизнен потенциал.

Стрелец

Сапфирът е камъкът на всички Стрелци, тъй като е в състояние да ги предпази от типичните за тях ревматоидни страдания, мигрени. Подобрява функциите на мозъка и едновременно стова понижава кръвното.

Козирог

Тигровото око е символ на знака. То укрепва ставните връзки и хрущялите и така спасява родените Козирог от характерните за тях проблеми с костната система.

Водолей

Ясписът е в състояние да подпомогне жизнеността на родените под този знак. Причината е в способността му да отклонява вирусите и да предпазва от инфекции, а те най-често подкопават здравето им.

Риби

Аквамаринът със своите нежносини отблясъци подхранва чувствителността, сензитивността и интуицията на Рибите и така те бързо и безпроблемно определят кое е най-доброто за тях.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара