Грижа за лицето

  • Маска в домашни условия за суха кожа:

1 жълтък, 1 чаена ль жичка растително мясло, 5 капки лимон се смесват и се разбиват, докато се получи кремообразна смес. Маската се нанася върху върху добре почистена кожа с четчица или с върха на пръстите. След около 20 минути лицето са изплаква обилно с хладка вода.

  • За много суха и опъната кожа:

Изцедено кисело мляко се нанася няколко пъти на тънък слой върху лицето. След около 20 минути се измива с хладка вода.

  • За чувствителна и лесно зачервяваща се кожа:

2 супени лъжици брашно (пшенично), няколко капки лимонов сок, 1 голям домат. Брашното се смесва с лимона, прибавя се настърганият домат и се размачква добре. Маската се нанася върху кожата и след половин час лицето се измива с хладка вода.

  • За нормална кожа:

1 супена лъжица растително масло, малко брашно (пшенично), мед в такова количество, че смесен с останалите съставки, да образува кремообразна смес; няколко капки освежаващ лосион се смесват и се разбъркват с дървена лъжица. Лицето се намазва и се изплаква след 20-30 минути първо с приятно топла, а след това с понос мо студена вода.

  • За всякаква кожа:

2 настъргани на ситно моркова, 1 жълтък, 1 супена лъжица царевично брашно се смесват в посочената последователност. Кремообразната смес се нанася върху лицето и след половин час се измива с хладка вода, омекотена с малко сода бикарбонат.

  • За смесена кожа:

2 супени лъжици царевично брашно, 1 белтък от яйце се разбъркват до образуване на доста гъст крем, който се нанася върху лицето и шията и след половин час се изплаква първо с хладка, а после със студена вода,

Грижа за зъбите

  • За изплакването им:

може да използвате вода, в която сте прибавили -2 супени лъжици кислородна вода или разтвор от половин лъжичка сол и половин лъжичка сода бикарбонат в чаша вода.

  • За избелването им:

1 лъжичка натрошен хляб, 1 лъжичка сода бикарбонат, малко кислородна вода до образуване на кремообразна смес, която не бива да се употребява повече от веднъж в седмицата.

Грижа за косата

Жълтък, разбит с малко растително масло, измива косата, като й придава мекота и блясък.

Чашка ром, прибавен към водата, с която се изплаква косата – придава блясък и червеникав оттенък на косъма.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара