В платформата за аудиокниги и аудиосъдържание на Storytel, в партньорство с Pottermore Publishing, на 27 август ще се случи премиерата на първата аудиокнига „Хари Потър и философският камък“ на българския език. Тя е озвучена от актрисата Силвия Петкова, която ще бъде разказвач и на 7-те книги за Хари Потър.

Забележителното попълнение в постоянно разрастващото се портфолио на Storytel България идва година и половина след стъпването на водещата стрийминг платформа за аудиосъдържание у нас и отбелязва 20-годишнината от издаването на „Хари Потър и философският камък“ от “Егмонт България” у нас.

 „Аз съм истински фен на историите за Хари Потър

и за мен е огромно професионално признание и чест, че имах възможността да пресъздам в седемте аудиокниги на български този вълшебен свят. Да прочета историята на Хари Потър на новите и старите му фенове за мен е и огромно актьорско предизвикателство, тъй като в седемте книги трябваше да се превъплътя в общо 160 персонажа! А

да “играеш” аудио роля, е още по-трудно,

тъй като трябва да предадеш на слушателя цялата емоция, без да разчиташ на езика на тялото, и да използваш само гласа си, за да отключиш въображението му и да го пренесеш във вълшебния свят на книгите.“, споделя Силвия за една от най-вълнуващите роли в кариерата си.

Силвия Петкова е позната у нас с редица телевизионни и театрални роли, най-популярните сред които са тези в българските продукции „Под прикритие“, „Откраднат живот“, „Пътят на честта“, „Революция Z”, „Лов на дребни хищници“, „Революция X” и други.

„С излизането на първата аудиокнига за Хари Потър на български отбелязваме и 20 години от издаването на първото хартиено издание на книгата у нас. За тези 20 години светът на технологиите се разви неимоверно и вече всеки има бърз достъп до любимо съдържание навсякъде и по всяко време. Ние в Storytel сме

част от бурното развитие на аудиото,

което е все по-любима форма на забавление. Радваме се, че само година и половина след старта на услугата на българския пазар, успяваме да разширим портфолиото си със значими и любими заглавия и имаме над 1000 заглавия на български, сред които бестселъри и нови заглавия от всички жанрове, аудиосериали, публицистика и много оригинално съдържание.”, казва Лиза Василева – регионален мениджър на Storytel България.

Международно признатата поредица,

написана от Дж. К. Роулинг на английски и озвучена от един от обичаните актьори и комедианти във Великобритания – Стивън Фрaй, също е част от каталога на Storytel. Потребителите на Storytel в България имат неограничен достъп до всички заглавия в платформата на английски, които към момента са над 50 000.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара