Eна жена преди време сподели: „Нещо не ме вдъхновяват мъжете около мен“. Да си призная честно – никак не я разбрах. Докато си говорехме, първосигнално си помислих, че мен мъжете винаги са ме вдъхновявали. Даже и най-бездарните (приемете го в който смисъл решите). Но така или иначе, аз просто обичам мъжете и по никакъв начин не съм способна да го скрия нито от тях, нито пък от себе си. Те буквално ми изпиват мозъка. Ставам безмозъчна медуза, но това никога не ми е пречело да започвам всичко отначало, сякаш никога нищо не се е случило преди.

Когато се влюбвам, пропускам да отчета факта, че не се влюбвам в другия, а всъщност се влюбвам в новия начин, по който започвам да усещам себе си.

Наскоро мъж ме попита: „Какво харесваш в мен?“.

Бях твърде обзета от погледа му, за да мога да се съсредоточа върху себе си и тогава не успях да отговоря. На следващия ден се сетих отново за въпроса му и осъзнах, че в действителност не знам какво харесвам в него. Знам обаче какво харесвам у себе си при общуването си, както и всякакви други взаимодействия с него. И това ми беше достатъчно.

Това е и отговорът на въпроса защо някои жени срещат непрекъснато неподходящи партньори. За мен няма понятия като

„неподходящ партньор” или пък „идеален партньор”

Колкото по-висок е стремежът на душата ти към духовно и личностно израстване, толкова „по-неподходящи“ партньори ще срещаш в живота си. Плавни взаимоотношения с балансиран партньор можеш да имаш единствено, когато ти самата си готова. Със собствения си баланс. Докато той още не е настъпил, би трябвало да сме благодарни на всеки един „неподходящ“ мъж, който се появява, защото само в отношенията с другия можем да разберем по-добре себе си.

Единствено, задавайки си въпроса защо попаднах в тази ситуация и с какво точно аз я привлякох, можем да стигнем до правилните отговори. Ако има нещо в него, което ни е подразнило или дълбоко наранило, то трябва да ни е кристално ясно, че това е реакция на нещо, което все още живее и в нас. Независимо дали е потиснато и прикрито зад някаква маска – то е там и чака да бъде извадено и преобразено.

Мъжът не се интересува с какво си прекарваш свободното време.

За него обаче е важно да знае, че правиш нещо, което истински ти харесва, и той да не се чувства виновен, когато има нужда от време, в което осъществява собствените си мечти, вместо да те разнообразява. Защото няма нищо по-хубаво от това до теб да има мъж, който е истински щастлив от това, което прави, и ти си единствено розовата пъпка, която кара живота му да ухае.

Силно се съмнявам, че някой мъж си умира да бъде с жена, която не успява на намери

баланса между работата и личния живот

Всякакви изяви, с които показваш колко до късно оставаш в офиса или работиш и през уикенда, е единствено признак на лош time management и непознаване на пълната гама от възможности да прекараш времето си в нещо, което ще докара блясък в очите ти. Това искат мъжете – влюбена в живота си жена, която получава оргазъм само като чуе името си.

Ако има такъв мъж в живота ти, трябва да си безкрайно благодарна не на него, а на безупречния ти усет да избереш именно онзи, който да те кара да изживееш напълно себе си. Защото най-доброто, което може да ти даде един мъж, е не неговата енергия, време и ресурси, а предизвикателството да извадиш потенциала си и да осъществиш собствените си мечти докрай. Пък, ако ще, й на пръв поглед той да ти изглежда възможно „най-неподходящият“ от всички мъже наоколо.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара