През април се навършват 210 години от рождението на големия разказвач Ханс Кристиян Андерсен. Една от неговите най-любими приказки оживява като вълшебен мюзикъл на сцената на столичния „Модерен театър”. Чудната история на грозното патенце идва при своята публика на крилете на музиката и танците, за да напомни, че да си различен не е лошо и че красотата има различни форми.

Поли Генова се впуска в най-новото си сценично приключение и надява сивия пух на главния герой  в спектакъла. Нейното „грозно патенце” ще мине през целия трънлив път на своите превъплъщения, за да се срещне с доброто и злото, с вярата и отчаянието, истината и илюзиите и да се превърне в красив бял лебед.

Музиката на „Грозното пате” е създадена от композитора Марио Балтаджиев, автор на един от най-популярните и обичани мюзикъли у нас – „Аладин”. Режисурата на приказния спектакъл е поверена на Надя Асенова, а либретото и текста на песните са дело на Иван Ангелов. Хореографията е на Татяна Янева а невероятните костюми са дело на Антония Попова. Сценография- Кънчо Касабов.

Очаквайте премиерата на „Грозното пате” 25-ти и 26-ти април 2015 – на сцената на „Модерен театър”.

0 Коментара