Какво е основното усещане, което всяка спалня трябва да създава?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Обикновено това е мястото, където се чувстваме добре, ако сме обградени от спокойствие и уют. А оттук може да се направи извод, че, колкото по-далеч от входа е разположена тази стая, толкова по-добре. Смущаващите звуци от другите стаи не бива да достигат до нашия оазис на спокойствието, да не говорим за невероятно отблъскващото присъствие на миризмите тук. Представете си най-приказната вечер със страстен завършек в спалното ложе под обвивката на миризмите от кухнята! Е, аз не мога да си го представя,  просто няма начин това да се случи!

Нека отдадем заслуженото внимание на катализатора на любовните отношения между една двойка – спалнята!  Леглото, което ни докосва нежно след тежкия работен ден и ни кара да се насладим на приятното отпускане на всички наши напрегнати частички; леглото, което събира зажаднелите ни за ласка и страст тела; леглото, което крие дълбоко нашите съкровени мигове на екстаз, което плътно се докосва до нашия „различен” свят; леглото, на което прекарваме по-голямата част от живота си! Толкова много функции и роли! Е, няма как след всичко това именно неговата позиция да не е

доминираща в нашето помещение на покоя

Колкото и двамата съпрузи да се стараят да контролират семейните си отношения, не биха се справили успешно, ако лягайки в леглото, не могат да виждат всеки, който реши да влезе при тях. Преценете сами – как ще реагирате на неочакваното нахълтване на неканен гост във вашата спалня и дори и под ключ комфортно ли бихте се чувствали, когато вратата е зад гърба ви. Стаята не позволява вашето легло да бъде преместено, така че да наблюдава вратата! Не се безпокойте! Поставете огледало, което да отразява вратата, и така ще може да държите всичко под контрол.

Но внимавайте с огледалата в тази стая. Огледалата според Фън шуй притежават голямо влияние и сила, тъй като те

създават свой паралелен свят

В тази специална стая трябва да бъдат използвани с повишено внимание. Те могат да  бъдат коварни, а когато отразяват образите на спящата двойка, много скоро могат сериозно да влошат отношенията помежду им. Едва ли можете да си представите моето огромно разочарование, когато научих това. Та аз винаги съм си представяла спалнята на мечтите си огледална от всички страни, дори  и от тавана.  Но… какво да се прави, използвах въображението си и намерих решение. Подвижно огромно огледало, което може да се поставя и изнася точно тогава, когато трябва. Друг вариант е използването на красива преграда,  както и всичко, родено от вашата фантазия.

Спането на легло, което през деня е изложено на постоянна слънчева светлина,  е трудно и неспокойно. Всичко това се дължи на прекалената ян енергия, създавана от слънцето, излишъкът от която в тази стая пречи на нормалния сън.

Сложете щори или плътни пердета

и проблемът ще бъде решен. Максимална полза от свежата ци енергия, постъпваща през прозореца, извличат хората, които имат възможност да спят с прозорци встрани от леглото.

Позицията на леглото спрямо стената на стаята е показателна за  равноправието във връзката ви. Ако това е вашият стремеж, нищо по-лесно – подсигурете подстъпи към спалнята от трите възможни страни. И една хитринка – ако вие, мили дами, искате  да доминирате, можете да долепите страната, на която спи вашият  любим  до стената.

И не на последно място при избора си на стаята за спалня можете да се съобразите с посоките на света*, които благоприятстват едни или други възможности. Ако вашата връзка е дълга и въпреки рутината  сексът е останал  начинът ви за възстановяване и зареждане, безспорно спалня на север. Тази посока не само ще запази високите стойности на сексуалния ви заряд, но ще способства за укрепването на здравето ви. Внимание! Всички самотни или склонни към депресии хора трябва да избягват най-студената посока.

Топлият и слънчев юг може да достави повече емоции на експериментаторите в секса. Ако вие сте разкрепостени и монотонността ви съсипва, тя е за вас. Наред с това посоката е важна и за хората, които търсят известност. Но забравете за нея, ако копнеете за дълбок сън и спокойна почивка.

Твърдо стъпилите на земята хора са с посока северозапад. Счита се, че това е класическото направление за спалня.

За младите, неопитни съпрузи е подходяща хаотичната енергия на изтока, тъй като тя ще спомогне за бързото реализиране на техните стремежи и ще разшири кръгозора им.

Благоприятен за всички работещи хора е югоизтокът, но енергиите тук са по-творчески и уравновесени и подпомагат конструктивния диалог и взаимодействието с партньорите по работа.

Запад помага на двойката да получи битови радости, усилва романтиката и удоволствията от живота,  но пречи на увеличаването на доходите.

Има две зони – югозапад и североизток, – където позиционирането на спалня в стаята не е особено удачно, понеже те предизвикват усещане за несигурност в бъдещето.

* Но всички тези универсални посоки влияят по различен начин както на вас, така и на вашата половинка. Доста често се случва положителното влияние на някоя от посоките за вас да е пагубно за партньора ви. Само специалист, направил подробни разчети и изчисления, може да помогне така, че да бъдат избегнати всички негативни последствия.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара